Sidan du letade efter existerar inte längre. Vi har omdirigerat dig till ett land, region, eller annan relevant sida.
  1. Hem
  2. Solresor
  3. Kroatien
  4. Dubrovnik kusten
  5. Orebic
Orebic

Resor till Orebic

Resor till Orebic

I Orebic kan du uppleva den kroatiska skärgården från dess vackraste sida. Den lilla hamnen ligger tryggt skyddad av Ilijabjerget som håller den kalla nordanvinden borta från staden och säkrar de varma temperaturerna från tidig vår till sen höst.

Orebic ligger på den södra kusten av den natursköna halvön Pelješac utanför Dubrovniks kust, ca 2 timmar från Dubrovnik. Staden har under många år varit en populär hamnstad, där fartyg har lagt till så att besättningen verkligen kunnat njuta av sin tid på land. Idag är staden en populär semesterort som erbjuder underbar atmosfär, intressanta sevärdheter och ett fantastiskt landskap. Orebics hamn är stadens hjärta, och här kan du promenera runt och titta på båtarna eller slå dig ner på ett av kaféerna.

Längs strandpromenaden finns flera trevliga restauranger med utsikt över skärgården, och vill du njuta av dagen på stranden, bör du besöka stranden Trstenica, som är Pelješacs mest populära strand och ligger ca 700 meter från hamnen. Stranden är ca 1 km lång och mycket barnvänlig. På flera platser längs stranden är vattnet grunt, vilket gör stranden till ett populärt utflyktsmål för familjer som vill njuta av dagar i solen med utsikt över den klara, turkosa kanalen.

Orebic erbjuder också en mängd olika kulturella upplevelser som inkluderar flera kyrkor, stadens lilla sjöfartsmuseum och Franziskaner klostret, som ligger strax utanför staden.

 

Res till Orebic med Sunweb

På resor till Orebic med Sunweb ingår alltid flyg, hotell och skandinavisk guideservice under hela säsongen, och våra guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under semestern. Sunweb har inga guider på destinationen. Transfer till och från hotellet ingår ej, men kan läggas till i bokningsprocessen.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
7ºC
13ºC
16ºC
17ºC
22ºC
28ºC
30ºC
32ºC
23ºC
21ºC
15ºC
12ºC
Min
0ºC
7ºC
9ºC
10ºC
15ºC
20ºC
22ºC
23ºC
16ºC
13ºC
9ºC
4ºC

Uppdaterad information om ditt resmål

För uppdateringar gällande regeringens reserådgivning och corona-åtgärder på resmålet, besök svenska ambassadens hemsida. Observera att denna information kan ändras och att du därför bör kontrollera den kontinuerligt fram till avresan.

Populära boenden

Utflykter

Vi erbjuder ett bra urval av utflykter på din resa till Dubrovniks kust. Nedan kan du se våra gästers favoritutflykter, men vi erbjuder även fler på plats. De angivna priserna är endast vägledande och det finns ofta specialrabatter för barn och bebisar. Det är möjligt att utflyktsprogrammet kan avvika från beskrivningen eller ställas in på grund av bristande efterfrågan. Få mer inspiration till vad som kan upplevas på ditt resmål och boka dina utflykter på https://excursions.sunweb.com/

Stadstur genom Dubrovniks gamla stad

Vi besöker den gamla och helt muromgärdade stadskärnan i Dubrovnik som finns med på UNESCO’s världsarvslista. Med sina branta kullerstensgator, marmorerade platser, kloster, kyrkor och palats är känns en tur genom Dubrovnik som en promenad genom tiden.

Montenegro

Åk med på en resan till södra Montenegro. Det lilla landet med stor naturlig skönhet och ett enormt kulturarv. Beundra fjordarna, bergen och öarna som ligger utspridda längs bukten. Vi besöker också den gamla staden Kotor. Höjdpunkten på resan är den gamla staden Perast och Our Lady of the Rock Island.

Ökryssning

Med vinden i håret besöker vi de vackraste platserna vid Adriatiska kusten. Vi åker förbi ögruppen Elafieten medan det kristallklara havet passera dig förbi. Vi besöker även den gröna tallön Koločep, den stora ön Šipan samt ön Lopud. Ombord på skeppet kommer du att serveras god lunch med grillad färsk fisk.

Praktisk information

Huvudstad:

Kroatiens huvudstad heter Zagreb.

Språk:

Det officiella språket är kroatiska. På de flesta platser talas också tyska. I turistområdena talar många även engelska.

Tidsskillnad:

Det finns ingen tidsskillnaden mellan Sverige och Kroatien

Valuta:

Den officiella valutan är Kuna (1 Kuna = ca 1 kr). Det är möjligt att växla pengar på många hotell och banker. De vanligaste kreditkorten kan användas på de större turistorterna, här finns också bankomater där du kan ta ut upp till 2 000 kuna per dag.

El:

Spänningen är 220 volt, som i Sverige. uttagen är också samma.

Pass:

Svenskar måste ha ett giltigt pass när du anländer till Kroatien.

Telefon:

I Kroatien kan du ringa med din svenska leverantören om internationella samtal ingår i ditt abonemang. En avgift tillkommer oftast för samtal till Sverige, samt samtal inom Kroatien. Vill du ansluta till Internet via telefon rekommenderar vi att du använder trådlöst nätverk, eftersom det är ofta är dyrt att använda dataroaming.

Nödsituation:

Numret för räddningstjänsten i Kroatien (polis, ambulans och brandkår) är 112

Dricks:

Det är vanligt att man i Kroatien ger ca 10-15% dricks om du är nöjd med servicen.

Öppettider:

Butiker i Kroatien är öppen måndag till fredag ​​från 08:00 till 20:00. På lördag och söndag öppnar butikerna 14:00. Stormarknader är öppen måndag till lördag från 06:00 till 19:30