• Inklusive biluthyrning för 2 personer
  • Storslagen natur
  • Charmiga byar

Upptäck Cypern med Fly & Drive Cypern - Larnaca. Kör förbi många sevärdheter, till exempel vackra kyrkor och gamla byggnader. Du kan också njuta av människornas vänlighet och gästfrihet i de gamla byarna runt Larnaca och få en smak av den cypriotiska kulturen.

 

Dag 1: Ankomst till flygplatsen i Larnaca.

Vid ankomsten till Larnacas flygplats möts du av vår reseledare. Du kommer att få ett välkomstkuvert och en resplan. Ni hämtar sedan er bil och kör till Hotel Sunhall (eller liknande) i Larnaca, där ni kommer att tillbringa natten.

Dag 2: Upptäck Larnaca och Lefkara

Efter frukost på hotellet är det dags att utforska området. I stadens centrum kan du besöka Sankt Lazarus kyrka. Det finns också ett antal andra sevärdheter i Larnaca, till exempel Hala Sultan Tekke-moskén och den antika Angeloktisti-kyrkan, en av Cyperns äldsta kyrkor, känd för sina mosaiker. Fortsätt till byn Lefkara, känd för sitt berömda "Lefkaritika-broderi" och sin silververkstad. Sedan är det tillbaka till Larnaca. Här tillbringar du natten på Hotel Sunhall (eller liknande).

Dag 3: Nicosia

Idag står Nicosia på programmet. I Nicosia kan du besöka den traditionellt restaurerade byn Laiki Yeitonia och den "gröna linjen", liksom de venetianska murarna, Johannes-katedralen, ärkebiskopspalatset och flera museer, till exempel det arkeologiska museet och det bysantinska museet. Återvänd till Larnaca via byarna Mosfiloti och Pyrga. Här tillbringar du natten på Hotel Sunhall (eller liknande).

Dag 4: Utforska östra Cypern

Frukost serveras på hotellet och sedan fortsätter din resa till Cyperns bästa sandstränder. Koppla av på Nissi Beach i Ayia Napa eller Fig Tree Bay i Protaras. Här kan du njuta av den varma cypriotiska solen och det kristallklara vattnet. Du kan också besöka Famagusta Viewpoint. Den har utsikt över spökstaden Famagusta. Vi återvänder till Larnaca via byarna Frenaros, Vryssoules och Akna. Här tillbringar du natten på Hotel Sunhall (eller liknande).

Dag 5: Från Larnaca till Limasoll (ca. 75km)

Ät frukost på hotellet och utforska sedan Limassolområdet. Längs vägen kommer du att stöta på flera städer, till exempel Chirokitia och Tochni. Governors Beach här är känd för sina vita klippor. När du väl anländer till Limassol kan du strosa genom gamla stan, shoppa på marknaden och ta en drink vid marinan. Museet och staden Amathus är också värda ett besök! Du tillbringar natten här på Hotel Harmony (eller liknande).

Dag 6: Upptäck Omodos och Platres (ca. 40km)

På morgonen kör du till byn Omodos, där det heliga korsets kyrka ligger. Du kan strosa genom de mysiga, smala gatorna och utforska byn. Här finns flera vingårdar där du kan prova alla cypriotiska viner. Turen fortsätter till Platres och ett besök vid Caledonia-vattenfallen. Byarna Lofou och Lania ligger i området och är definitivt värda ett besök. I slutet av dagen återvänder du till Hotel Harmony (eller liknande) för en andra övernattning.

Dag 7: Besök i Paphos-området (ca. 70km)

Dagens program omfattar flera byar. Efter frukost kör du till Kolossi, där du kan besöka det imponerande slottet. Längs vägen kommer du att stöta på de många citrusodlingarna. Fortsätt resan till Kourion och stanna vid Petra tou Romiou för ett fototillfälle med utsikt över en av Cyperns vackraste stränder. Du fortsätter sedan till Paphos och besöker byn Yeroskipou, där den berömda Ayia Paraskevi-kyrkan ligger. Du kommer också att passera Dionysos hus och kungarnas gravar. Fortsätt resan till St Paul's Pillar och se Ayios Neophytos-klostret. Ni återvänder till Limassol, där ni tillbringar natten på Hotel Harmony (eller liknande).

Dag 8: Till flygplatsen

Slut på resan. Idag kör du tillbaka till flygplatsen och lämnar tillbaka din bil på flygplatsen. Vill du fortfarande stanna lite längre? Det kan du göra! Du kan förlänga din resa med en vistelse på ett valfritt hotell. Eventuella extra dagar med hyrbil ingår inte och du måste ordna dem själv isåfall. Vänligen kontakta vår kundsupport för att göra det.

Information om rumstyper saknas.

Måltider

Frukost
Halvpension
7.9
Review title
7.9
Review title

Gästbetyg

Gästbetyg

Typ av resa
Visa endast gästbetyg på svenska

100 % genuina gästupplevelser

Riktlinjer för gästbedömningar

För att hålla omdömen så relevanta som möjligt arkiverar vi omdömen som är äldre än 36 månader.  

Endast gäster som bokat genom Sunweb Group och har bott på boendet i fråga kan skriva en recension. Vi bjuder in gäster att skriva en recension via e-post efter att de återvänt från sin resa. Det är möjligt att lämna en recension anonymt, dock har Sunweb Group tillgång till bokningsnummer och uppgifter. 

Vi publicerar alla kommentarer i sin helhet oavsett om de är positiva eller negativa, så länge de följer våra riktlinjer.

Riktlinjer för recensioner.  

Dessa riktlinjer finns till för innehållet ska hålla en respektfull ton, fritt från svordomar och kränkningar. Detta gäller självklart oavsett recensionens övriga innehåll. Recensioner som innehåller svordomar eller uppenbara osanningar kommer inte att publiceras.

För att hålla innehållet relevant bör kommentarer relatera till boendet. Var gärna detaljerad då detta hjälper andra att fatta informerade beslut. Vänligen undvik från att inkludera politiska, etiska eller religiösa åsikter. Innehålls som ämnar att marknadsföra kommer att plockas bort.

Allt innehåll bör vara genuint och unika gästupplevelser. Din recension är värdefull för oss, när de är individuella och opartiska.  

Respektera andras integritet. Sunweb Group döljer alla identifierbara uppgifter.

Åsikter som uttrycks tillhör Sunweb Groups gäster. Sunweb Group står inte för eller tar ansvar för de åsikter som uttrycks i recensioner eller svar.


Resmålet

Cypern

Upptäck Cypern

Praktisk information

Observera

* De hotell du bor på har minst 3 och 4 stjärnor.

* Personalen är medveten om din ankomst.

* Om en tredje person följer med kommer de att sova i samma rum.

* Eftersom du inte sover på ett nytt ställe varje dag kan du planera dina dagar enligt din frihet och dina önskemål.

* En deposition krävs för hyrbilen. Ta med ett kreditkort för detta.

* På flygplatsen ska du först anmäla dig till reseledaren för rutt och annat pappersarbete.

Flygresan
Flyg och biljetter

Du flyger till Cypern. Flygresan tar ca 3 timmar och 50 minuter. Flygtider kan ändras och vi anger därför preliminära flygtider, när flygtider sätts, finns de också på vår hemsida, gör de inte det har inte vi fått dem än. Du kan lägga till bagage i bokningssteg 1 och priset för detta varierar mellan olika flygbolag. 

Vi rekommenderar att du är på flygplatsen 2 timmar innan avgång, incheckningen stänger 45 minuter före avgång.

Resehandlingarna ska skrivas ut och tas med på resan. På biljetten anges avgångs och ankomsttider i lokaltider, hotellreservation, måltider, eventuell transfer mellan flygplatsen och hotellet och bagage. Du får ditt boarding-pass och stolsnummer på flygplatsen. Var extra uppmärksam på avresetiderna vid sena avgångar – kom ihåg att datumet ändras vid midnatt.

Ankomst och transfer

När du anländer på destinationen och har gått igenom tull och bagageutlämningen möts du upp av våra guider eller en representant från Sunweb. Här får du vårt välkomstbrev med reseinformation samt utflyktsprogram och visas till din transferbuss om du bokat detta..

Transfer till och från hotellet är inte inkluderat i priset, men finns som tillval i bokningsprocessen. Transfern genomförs med antingen vanlig buss, minibuss eller taxi och körs av lokalt anställda. I vissa fall kommer det också finnas en skandinavisk guide med på bussen.

Transfertider:

Limassol: ca 45 minuter

Ayia Napa: ca 50 minuter

Protaras: ca 60 minuter

Observera att angivna tidtabeller för transfer är exklusive eventuella stopp för måltider, toalettbesök och gäster som ska av/på hotell längs vägen.

Information om Cypern

Huvudstad:

Cyperns huvudstad kallas Nicosia men är också känd som Lefkosia. Stadens södra del tillhör den grekiska delen av ön, medan den norra delen av staden tillhör den turkiska delen.

Språk:

Cypern har grekiska och turkiska som officiella språk. Många kan även engelska på Cypern.

Tid:

När du reser från Sverige till Cypern, ska du ställa klockan en timme framåt.

Valuta:

I Cypern använder man euro. På semesterorter och storstäder finns bankomater, och på de flesta hotell och restauranger är det möjligt att betala med kreditkort.

Ström:

Strömförsörjningen i Cypern är 240 volt. Adaptrar finns i de flesta butiker och på många hotell.

Pass:

När du reser till Cypern, behöver du ett giltigt pass. Du ansvarar för giltigheten av passet.

Mobiltelefon:

Din svenska mobiltelefon fungerar i Cypern. Observera att det kan vara förknippad med höga kostnader att ringa samtal och använda telefonens Internet.

Nödsituation:

I behov av kontakt med polis, ambulans eller brandkår, ring 112.

Dricksvatten:

Vattnet i Cypern har en annan bakterieflora, och det rekommenderas att undvika att dricka kranvatten. Buteljerat vatten kan köpas i de flesta butiker och hotell.

Köra bil:

Om du hyr bil eller annat fordon på Cypern, tänk på att de tillämpar vänstertrafik.

Dricks:

Det är normalt att ge ungefär 5-10% dricks på barer och restauranger.

Öppettider:

Butikerna på Cypern är i allmänhet öppna från 09:00 till 18:00, under sommarmånaderna, vissa företag stänger på eftermiddagen några timmar och håller öppet till 19:00. Öppettiderna kan variera lokalt.

Se mer om Cypern