Av |Publicerad: 15 november, 2023|Läst 2.5 min|

Tankarna går ofta till sol, sand och öken när de föreställer sig Egypten, men vad många inte vet är att Egypten är gömmer fantastisk vackra miljöer även under havsytan. Egypten ligger vid Röda havet och har mer än 1500 kilometer kustlinje. Här kan du uppleva den fantastiska undervattensvärlden vid Hurghada under den egyptiska solen.

Upptäck Hurghadas fantastiska undervattensvärld på en dyksemester

Det är inte bara vackra gyllene sandstränder som lockar människor från hela världen. Egypten är också ett utmärkt ställe att utforska undervattenslivet på en dyksemester. Här kan du uppleva en myriad av färgglada fiskar och vackra koraller. De många korallreven gör vattnet klart, och de färgglada fiskarterna gör dykning och snorkling i Egypten till en unik upplevelse.

Egypten är faktiskt världsberömt för sina utmärkta dykvatten. Faktum är att du inte behöver dyka hela vägen ner till havets botten för att uppleva vackra fiskar, vilket gör det perfekt även för snorkling.

Dyk vid Sharm El Naga

Om du har lite mer erfarenhet av dykning/snorkling sedan tidigare rekommenderar vi en utflykt till Sham El Naga, en vik med en vacker och mysig strand strax utanför Hurghada. Om du dyker ner under havsytan möts du av ett vackert korallrev som är hem till en mängd färgglada fiskar.

På stranden finns solstolar och en liten restaurang, och det finns även ett dykcenter där du kan hyra snorkel- eller dykutrustning mot en avgift. Om du gillar sol, strand och snorkling eller dykning kan du lätt tillbringa en hel dag här. Du kan uppleva Sham El Naga på egen hand eller resa med Sunweb till denna lilla egyptiska pärla.

Sugen på ännu fler dykäventyr? Cirka 7 kilometer från Hurghadas gamla stad El-Dahar går det färjor till platser som Sharm el Sheikh. Här finns ett antal populära dykplatser som Sharks Bay och dykparadiset Naama Bay.

Bo vid stranden

Om du vill utforska på egen hand kan du bo på ett hotell vid stranden i Hurghada. Hurghadas gyllene stränder är oftast mycket barnvänliga och de flesta ägs av hotellen. Det innebär att endast hotellets gäster får använda stranden. Från stranden behöver du inte simma särskilt långt ut för att hitta vackra koraller och fiskar.

All Inclusive-hotellen ligger tätt i Hurghada, så med Sunweb kan du garanterat kan hitta en semester som passar just dig. Det finns hotell med vattenrutschkanor i alla former och vackra poolområden – perfekt för familjesemestern. Du kan hitta solsemestrar till Hurghada när som helst på året, oavsett om du drömmer om en härlig sommarsemester eller en paus från kylan under vintern.