Av |Publicerad: 09 november, 2023|Läst 4.6 min|

Du ska du åka på skidsemester, men vad ska man egentligen ha med sig på en sån? Oroa dig inte, vi hjälper dig att komma igång. Bra utrustning som skidor eller snowboard och matchande pjäxor är så klart ett absolut måste. Vill du slippa konka runt på den? Med Sunweb kan du enkelt förboka din skid- eller snowboardutrustning innan avresa. Nyfiken på vad mer som bör ligga i väskan inför skidsemestern? Läs våra tips nedan.

snowboard i solen
Foto: Solen skiner nästan alltid i backen!

Det viktigaste att ta med sig på skidresan

Förutom bra utrustning får du inte glömma varma och skyddande kläder. Vårt tips: Ring vänner eller familj som åker skidor regelbundet och fråga om du kan låna lite utrustning. Det kommer att spara dig en hel del pengar. Visste du att du blir brunare fortare i snön? Det beror på att de vita backarna reflekterar solljuset, vilket gör att din hud lätt blir bränd. En bra solkräm och solglasögon är därför viktigt! Sport gör dig hungrig, så en liten ryggsäck för att bära en flaska vatten och några snacks medan du åker skidor är också mycket praktiskt. Om olyckan skulle vara framme kan en bra rese- och avbeställningsförsäkring ge dig sinnesfrid innan du ger dig ut på äventyr. Dessutom hittar du ett brett utbud av skidorter för nybörjare hos Sunweb.

skidskola för barn
Foto: Grupp av barn i en övningsbacke under skidlektioner

Hur mycket och vilken typ av kläder tar du med dig på skidresan?

När du åker på en skidresa till exempelvis Österrike eller Frankrike är det viktigt att packa rätt kläder. Du vill hålla dig varm och bekväm medan du plöjer pist. Så hur mycket kläder ska du egentligen ta med dig på skidresan? Nyckelordet är ”lager”. Ta med underställ som ett baslager och lägg till isolerande kläder, t.ex. fleecetröjor. Glöm inte din vattentäta skidjacka och byxor. Ta med tillräckligt med strumpor och investera i bra skidstrumpor. Glöm inte handskar, en halsduk och en mössa samt en hjälm för säkerheten i backen. Du kan förresten förboka en hjälm enkelt och smidigt. Du kommer att ha på dina skidkläder större delen av dagen. Det är ofta inte nödvändigt att ta med många andra kläder på en skidsemester. Det är dock alltid trevligt att ha med en varm pyjamas. Det finns inget bättre än att ta en drink i soffan på kvällen och reflektera över dagen.

chalet
Foto: Njut av kvällen i soffan i din husdräkt efter en vacker dag i snön

Vilka skor tar jag på mig på skidresan?

När du tänker på vilka skor du ska ta med dig på ditt vintersportäventyr är det självklart att dina pjäxor. Dessutom är det bra att packa ner ett par snowboots, Vattenavstötande- eller läderskor med grovt mönstrade sulor är självklart rekommenderat. Det gör att du inte halkar på hala gator. Planerar du långa vinterpromenader? Glöm då inte att gå in dina skor ordentligt innan du ger dig iväg, inget är mer irriterande än skoskav på skidsemestern!

koppla av i snön
Foto: Se till att du har bekväma pjäxor för din vintersemester

Packlista för din skidsemester

Om du fortfarande undrar ”var ska jag börja” har vi sammanställt en praktisk packlista. Allt som återstår är att bocka av och njuta av förväntan.

Packningslista:

Kläder

– Jumper

– Byxor

– Strumpor

– T-shirt

– Underkläder

– Mössa

– Skidtröja

– Skidbyxor

– Skidhandskar

– Skidjacka

– Underställ (tröja och byxor)

– Skidstrumpor

– Halsduk

– Solglasögon

Skidutrustning

– Skidor/snowboard

– Pjäxor för skidor/snowboard

– Skidstavar

– Skidhjälm

– Skidglasögon

Allmänt

– Pass

– Kreditkort

– Resehandling/bokningsnummer

– Mobiltelefon

– Laddare

– Kamera, vid behov

Toalettartiklar

– Solskyddskräm

– Läppbalsam med solskydd

– Plåster för blåsor

Vid nödsituationer

– Information om reseförsäkring

– Telefonnummer till:

Ditt försäkringsbolag (försäkringskort)

Sunweb

Resa med barn

– Skidkläder för barn

– Hängslen till skidbyxor

Åker du med egen bil?

– Körkort

– Registreringsbevis för fordon

– Kopia av bilförsäkring

– Vinjetter för motorvägar

– Abonnemang hos räddningstjänst

– Vinterdäck och snökedjor

– Kompakt snöskyffel

– Takbox

– Reflexvästar

– Varningstriangel

– Varma filtar

Nu vet du vad du ska ta med dig på skidresan för en lyckad semester i snön! Oavsett om du planerar en kortresa eller en hel veckas skidsemester kommer du alltid att hitta något som passar dig bland Sunwebs breda utbud av skidresor! Med Sunwebs smidiga app har du dessutom dina resehandlingar nära till hands. Här hittar du alla dina bokningsuppgifter och du kan enkelt kontakta oss. Lycka till med packningen och ha så kul på din första skidresa!