Av |Publicerad: 16 januari, 2024|Läst 3.3 min|

När man tänker på skidåkning är ofta afterski med i bilden. För många är det en stor del av charmen med skidresan att ta ett glas tillsammans i backen efter åkningen. Det är delvis tack vare den fantastiska afterski-scen som har gjort Österrike till en populär destination. För att hjälpa dig att hitta en ort som passar dig har vi sammanställt en lista över de bästa afterski-ställena i Österrike.

1. Gerlos

Gerlos är en av de mest välkända och populära destinationerna bland skidåkare. Det är en av de högst belägna byarna i Zillertal och är därför mycket snösäker, men byn är mest känd för sin afterski. Här finns massor av stämningsfulla barer, restauranger och nattklubbar att välja mellan, där festen fortsätter ända in på småtimmarna. Välkända artister och DJ:s uppträder regelbundet i Gerlos under skidsäsongen.

2. Ischgl

Om du vill besöka de allra bästa afterskibarerna i Österrike ska du åka till Ischgl. Pisterna i detta område är fantastiska, men afterski-scenen är ännu bättre. Det är inte för inte som den här orten ofta kallas för ”Alpernas Ibiza”. Ischgl har allt från trendiga barer till packade nattklubbar. Ölen börjar flöda tidigt i fjällstugan Paznauner Taja, allt medan högtalarna spelar de största hitsen och gamla favoriter. Missa inte den ultimata afterski-festen på Kuhstall eller Trofana Alm under din semester. Skål!

Restaurang Trofana Alm
Foto: Lev afterski-livet i Ischgl, Österrike

3. Sölden

Byn Sölden ligger i Ötztal och är känd för sina stora internationella skidtävlingar. Här hittar du också ”Big Three” – tre berg på över 3000 meter, som smidigt nås med skidlift. Efter att ha besökt dem alla har du gjort dig förtjänt av en drink. Lyckligtvis finns det gott om alternativ att välja mellan. Sölden har den perfekta kombinationen av mysiga fjällstugor i anslutning till pisterna och större klubbar nere i dalen. När du tar en paus från skidåkningen eller snowboardåkningen kan du enkelt ta en drink på till exempel Eugen’s Obstlerhütte. Om du fortfarande har energi att dansa efteråt kan du bege dig till Fire & Ice, som är Söldens mest populära nattklubb. Där kan du festa tills du stupar!

Afterski-bar i Sölden
Foto: njut av en drink i en av Söldens fjällstugor

4. Kirchberg

Kirchberg bör inte saknas på listan över skidorter med bra afterski. Den ligger i Kitzbühel-alperna och det finns få skidbyar som kan överträffa den roliga afterski-stämningen. Byn har inte bara välskötta pister, den har också en välkomnande, internationell atmosfär. Stora artister från hela Europa uppträder här regelbundet. Boomerang är en av de mest populära pubarna i Kirchberg och väl värd ett besök!

5. Mayrhofen

Skidområdet Zillertal ytterligare ett ess i rockärmen. Mayrhofen är en av de bästa afterski-orterna i Österrike. Förutom de spännande pisterna är atmosfären full av energi, och det finns så många fantastiska ställen där att du knappt vet var du ska börja. Ice Bar är ett populärt val, men Pilzbar eller Brück’n Stadl kommer också ge dig en bra start på kvällen. Vill du inte att kvällen ska ta slut? Bege dig då till en av byns många nattklubbarna. Glöm inte att packa med dansskorna!

Afterski-bar i Mayrhofen
Foto: Det är aldrig för kallt för att festa i Mayrhofen

Vill du upptäcka de bästa afterskiområdena själv? Kolla in Sunwebs boenden och boka din skidresa redan idag.