Av |Publicerad: 09 november, 2022|Läst 4.5 min|

Funderar du på att åka bort över jul? Då kan alltid plocka fram skidorna och lämna julstressen hemma. Julen i Alperna är som ur en sagobok, helt magisk. Upplev vita pister, mysiga byar upplysta av julebelysning och en atmosfär som du sent kommer att glömma. Låter det som något för dig? Vi har inte mindre än fem goda skäl att fira jul i Alperna.

1. Garanterad en vit jul

Låt drömjulen bli verklighet och fira en riktigt vit jul i Alperna. Det finns inget som är så mysigt som att se snöflingor falla utanför din stuga och medan du hör den öppna spisen spraka i bakgrunden. När du bokar en skidsemester i december är du garanterad färsk pudersnö som är perfekt för skidåkning, då detta är en av de kallaste månaderna. I Alperna ligger den nysnön som ett krispigt, mjukt täcke, perfekt för att öva på dina slalomsvängar eller för de yngsta; bygga den perfekta snögubben! Ju högre upp du bor desto säkrare är det att det kommer snö, så vårt tips är byar som Val Thorens eller Isère i Frankrike eller snösäkra Ischgl eller Obergurgl i Österrike.

Juldekorationer i en österrikisk alpby

2. Njut av en bekymmersfri julafton

Drömmer du om en jul där du inte behöver laga mat i flera dagar? När du bokar en skidsemester med Sunweb kan du lämna stressen, den julskinkan och de perfekt brynta köttbullarna hemma. De allra flesta av våra skidorter har starka jultraditioner. Oavsett om du väljer att tillbringa julen i Frankrike, Österrike eller Italien kan du vara säker på att det kommer att finnas dekorationer i byarna, i backarna, på restaurangerna och längs gatorna – och god mat är definitivt inget du kommer att sakna! För de flesta människor är julmaten en mycket viktig tradition, och lika så är det på skidorterna. Ska du åka med familjen, ett gäng vänner eller bara som ett par i jul? Då kommer du att älska våra skidsemestrar med halvpension, som under julen erbjuder kulinariska och traditionella upplevelser i form av väl tillagade festmåltider, 3- till 5-rätters menyer följt av sång och dans.

uppdukad frukost på balkong

3. Julaktiviteter, jultomtar och roligt för alla åldrar

Alla som har tillbringat julen i Alperna vet vad vi talar om. Julen i Alperna erbjuder något för alla åldrar. Det är inte bara det vackra snöiga landskapet som dekoreras, utan du kan också ha turen att få besök av självaste jultomten på din skidort. I alla våra Pierre & Vacances Residences i Frankrike delar jultomten ut julklappar till gästerna. I Les Arcs åker han nerför backarna. Alla djurälskare kan hälsa på tomtens renar i Vaujany. Magiskt!

På de allra flesta orter är julen en fest. Dagarna före jul och under julhelgen håller flera skidorter, som Les Arcs och Les Orres små julparader, julverkstäder med underhållning. Det kan inte bli mysigare!

tomte som åker skidor

4. Samma semester, bara billigare

Det låter kanske för bra för att vara sant, men det finns många bra erbjudanden på skidresor under julen. Trots allt är det fortfarande betydligt fler som tillbringar julen hemma. Om du reser före eller efter jul är priserna vanligtvis högre än under själva julhelgen. Ska du ta med hela familjen? Välj den vackra skidorten Le Massif du Dévoluy, där du kan åka skidor över julen i en hel vecka för under 3500:- per person. Även om du väljer populära skidorter i Frankrike som vanligtvis ligger i den dyra änden av skalan, är områden som Paradiski, Les Deux Alpes eller Les Portes du Soleil etc. faktiskt ganska rimliga. Behöver du en rekommendation för julresa som inte spräcker budgeten?

Apartments Fliana, Österrike, Silvretta skidområde, Ischgl

Résidence W2050 – La Plagne, Paradiski, Frankrike

Hôtel L’Ecrin des Neiges – La Joue du Loup, Le Massif du Dévoluy, Frankrike

5. Jul med skidåkning är helt enkelt bättre!

Vi har lovat dig en vit jul, vi har bockat av julmenyn, vi har ordnat underhållning för hela familjen och vi har garanterat bra priser… Men julen är så mycket mer än så. Om du älskar att skämma bort kropp och själ kan en skidsemester vara full av överraskningar. Det finns gott om hotell med spa- och wellness-avdelningar, där du kan njuta av solen i jacuzzin med ett glas bubbel och koppla av. När allt kommer omkring är sällskapet förmodligen det viktigaste, och inget för människor närmare varandra än en skidsemester i en avkopplande miljö.

Har du några skiddrömmar till jul? Kolla in till dessa skidfavoriter som definitivt är värda ett besök:

VAYA Fieberbrunn Hotel – Österrike, Skicurcus, Fieberbrunn

Résidence MGM Anitea – Frankrike, Le Grand Domaine, Valmorel

Résidence Arc 1950 Le Village – Frankrike, Paradiski, Les Arcs

Chalet Grizzly – Frankrike, Les Deux Alpes

Ses vi till jul?