Av |Publicerad: 17 januari, 2024|Läst 3.7 min|

Kreta är utan tvekan ett av Greklands populäraste semestermål. Oavsett om du gillar livliga stränder med restauranger och aktiviteter som vid Hersonissos eller föredrar att hitta lugn och ro på en vacker ödestrand, är det möjligt på Kreta! Om du hur en bil kan du ge dig ut och hitta din favorit. Vi har listat sju av våra favoriter som vi tycker är värda ett besök.

Bounty-stranden Vai Beach

Vai Beach är en av Kretas mest kända stränder. Faktum är att stranden en gång i tiden användes för att spela in en reklam för det kända chokladgodiset Bounty. Så du kan förvänta dig en vacker sandstrand som du oftast bara hittar i mer tropiska klimat. Här kan du njuta av klarblått vatten, en naturlig palmskog och en grekisk taverna som erbjuder delikatesser samt svalkande drycker. En plats som hör hemma bland Kretas vackraste stränder. Med din hyrbil kan du köra hit på nolltid från staden Sitia.

Palmer på Kretas strand Vai Beach
Foto: palmstranden Vai Beach, Kreta, Grekland

Kretas vackraste strand Balos Beach

Av alla stränder på Kreta är Balos Beach förmodligen den mes bildsköna. En tunn strandremsa sammanlänkar västkusten med liten obebodd ö och skapar en vacker lagun med 100 nyanser av blått. Många anser den vara Kretas vackraste strand. Det enklaste sättet att besök stranden är med en båttur från Kastelli Kissamos, där du även gör ett stopp på grannön Gramvoussa.

Istro Beach är ett oupptäckt paradis

När du letar efter vackra stränder på Kreta får du inte missa den undangömda stranden Istro Beach. Istro är en smal sandstrand omgiven av berg med endast ett par villor i närheten. Här kan du blicka ut över en till synes oändlig horisont och kristallklart hav. Missa inte denna strand!

Rosa sand på Elafonissi Beach

Elafonissi Beach är vacker i sig själv, men de röda snäckorna som malts ner av den vita sanden och givit stranden sin ljusrosa nyans, gör den unik. Det är därför inte konstigt att av många anses vara en av de vackraste stränderna på Kreta. Här kan du utan problem spendera en hel dag. Under högsäsongen hittar du också gott om grekiska tavernor där du kan njuta av traditionella, grekiska rätter.

Rosa sand på Kretas strand Elafonissi Beach
Foto: Greklands rosa strand, Elafonissi Beach, Kreta

Dold pärla Kedrodasos strand

Om du redan har bestämt dig för att besöka Elafonissi? Då rekommenderar vi att du även titta förbi Kedrodasos Beach, ett riktigt paradis nära Elafonissi! Denna strand är mindre välbesökt än sin granne, men även under högsäsongen är denna strand bländande vacker. Det finns inga anläggningar i närheten, så se till att ta med något att äta och dricka.

Barnvänlig strand Potamos

Bor du i de livliga semesterorterna Hersonissos eller Malia och letar efter lugn och ro? Då kan du njuta av en solig dag på Potamos Beach. Denna breda sandstrand är långrund, vilket gör den till ett bra val du har med barnen på semestern. Från havet har du vacker utsikt över bergen som ramar in stranden och om du är hungrig efter en dag i solen hittar du en traditionell tavernan i närheten där det serveras nyfångad fisk.

Kultur och strand på Chrissi Beach

Den vackraste stranden på Kreta? Du hittar den bredvid Kreta! Chrissi Beach ligger på ön Chrissi som tillhör Kreta. En idyllisk ö cirka 15 kilometer från kusten. Kulturintresserade kan besöka resterna av en gammal stad och strandälskare kan gå raka vägen till öns kritvita strand. Chrissi Beach är perfekt för solbad, avkoppling och snorkling.

Utsikt på från stranden på Chrissi Island
Foto: den vackra stranden Chrissi Beach, Kreta, Grekland

Upplev dessa stränder på Kreta med Sunweb

Förutom att besöka de vackraste stränderna finns det också mycket annat att göra på Kreta. Med en kustlinje på 1 000 kilometer kommer finns det alltid plats för dig. Kolla in Sunwebs kompletta erbjudanden till Kreta.