Av |Publicerad: 12 december, 2023|Läst 5.7 min|

Har du äntligen bestämt dig för att prova en skidsemester för första gången, men är lite nervös? Oroa dig inte! I ett skidområde för nybörjare kan du åka skidor eller snowboard nerför berget med självförtroende. Nedan hittar du de sex bästa skidorterna för nybörjare. Är du redo för din första skidsemester?

Saalbach-Hinterglemm

Om du ska åka på din första skidsemester är det populära skidområdet Skicircus Saalbach-Hinterglemm en bra start för nybörjare. När du ser de ändlösa snölandskapen och de totalt 270 kilometerna pist vet du att du kommit helt rätt. De flesta av backarna är blå, vilket de är perfekta för nybörjare. Saalbach-Hinterglemm har länge varit ett populärt skidområde och det är tydligt hur välorganiserat allt är. Njut av fina anläggningar, liftar, barnvänliga skidskolor och trevliga boende där du kan återhämta dig efter timmar i snön. Pisterna i denna region är underbara även för nybörjare. När du är här får du inte missa blå pist 52, där du halvvägs ner kan ta en paus i den mysiga bergsstugan. De charmiga byarna Saalbach (med bilfritt centrum!) och Hinterglemm har ett bra utbud av trevliga restauranger.

Les Portes Du Soleil

Föredrar du en mysig, romantisk skidsemester i bergen? Då rekommenderas den franska skidorten Les Portes Du Soleil. Var och en av de 12 skidorterna i detta område är anpassat för nybörjare, har bra skidskolor och ett fint övningsområde. Här hittar du inte mindre än 600 kilometer pist och innan du vet ordet av är du redo för härliga dagsutflykter, med eller utan din skidklass. I Les Portes Du Soleil hittar du många enkla, breda blå och röda pister. Här finns gott om utrymme att lära dig åka medan du utforskar området. Men också mysiga byar där du kan stanna till på ett glas glögg, varm choklad eller en läcker ostfondue. Eftersom området ligger så nära den schweiziska gränsen kan ge dig ut på en dagsutflykt och åka skidor i två olika länder.

Les Portes Du Soleil

Foto: idylliska Les Portes du Soleil i Frankrike

Le Grand Domaine

Den franska skidorten Le Grand Domaine har utmaningar för alla nivåer och särskilt de breda, blå pister för nybörjare. Allt är välskött och du kan ta dig överallt med de moderna liftarna som förbinder områdena. De jämna gröna pisterna Le Soleil är perfekta för dig som åker för första gången. De ligger strax utanför byn Saint François Longchamp och kommer garanterat att få dig att vilja prova en större utmaning. En annan pist vi kan rekommendera för nybörjare är Le Frêne. Den är så populär att vissa åker den flera gånger om dagen! I dalen passerar du vackra gårdar där du kan köpa lokal osten och honung. Är du sugen på afterski? På Yeti-bari i Saint François Longchamp vet de verkligen hur man festar i Alperna.

Le Grand Domaine

Foto: byn Saint François Longchamp i skidområdet Le Grand Domaine

La Plagne

La Plagne anses av många vara en av de bästa skidorterna för nybörjare och sträcker sig från en den vackra dalen upp till de snötäckta bergen i franska Alperna. Samtliga 11 byar erbjuder något för nya skidåkare. Med sex skidstationer och moderna skidliftarna får du möjligheten att upptäcka så mycket mer. Det kan vara läskigt att sätta på sig på skidorna för första gången, men i La Plagnes fina skidskolor får du de bästa förutsättningarna för att komma igång fort. Du lär dig att åka skidor i skyddade områden med flacka backar. De blå pisterna gör det även smidigt att åka skidor till alla delar av området. Ömma muskler efter din första dag i snön? I La Plagne kan du njuta av spa med både bastu och hamam. Är du trött på skidåkning för dagen? Här hittar du även allt från lugn familjeunderhållning till livliga afterski-barer.

La Plagne

Foto: La Plagne är den perfekta skidorten för nybörjare

Serfaus-Fiss-Ladis

Skidområdet Serfaus-Fiss-Ladis är perfekt för nybörjare. Med inte mindre än 220 kilometer pist belägna på runt 3 000 meters höjd är du garanterad vackra snölandskap. Mellan Fiss och Ladis hittar du fina breda övningsbackar, men även Serfaus erbjuder blå pister som inte är alltför branta. En favorit bland nybörjare är pist 148, Arrez-Non-Stop. I denna lugna pist har du allt utrymme du behöver för att öva på dina svängar och ta god tid på dig när du åker ner. Du hittar denna pist nära skidliften Pezid på 2770 meter. Skidområdet Serfaus-Fiss-Ladis rekommenderas också varmt för nybörjare på grund av dess goda faciliteter som moderna liftar, trevliga restauranger, soliga terrasser och autentiska bergstugor som serverar de godaste tyrolska specialiteterna. Undrar du vart du ska gå för bästa afterski? Om du fortfarande har ork kvar efter dagens åkning kan du festa i Serfaus till sent in på småtimmarna.

Foto: Serfaus-Fiss-Ladis i Österrike

Les Orres

Är du inte säker på om skidsemester är något för dig och föredrar värme framför snö? Välj då en prisvärd skidort som Les Orres i Frankrike. Detta område ligger i södra delen av de franska Alperna. Här skiner skiner solen nästan året runt. Så du kan glider nerför berget med solen i ansiktet. Det bästa av två världar. Les Orres är också ett utmärkt område för barn, skidåkare och snowboardåkare. Här finns även möjlighet att ta en tur med hundspann eller susa fram över snön på en snöskoter.

Hittade du din framtida skidort? Lita på oss: din första skidsemester kommer definitivt att ge mersmak! Med Sunweb kan du boka ditt boende på de bästa skidorterna för nybörjare. Är du osäker på vad du ska packa ner i väskan? Kolla in vår praktiska packlista för din skidsemester så att du är väl förberedd för snön.