Av |Publicerad: 24 januari, 2019|Läst 6.3 min|

Behöver du en paus från den bitande svenska kylan? Då föreslår vi att du reser till Egypten och njuter av en välförtjänt semester på ett av våra fina All Inclusive-hotell där du kan koppla av och njuta av solen. Vi har haft en grupp kollegor nere på studieresa i Egypten för att besöka hotell, så att vi ska enklare ska kunna vägleda dig till att hitta det perfekta hotellet för din semester. De gjorde också en lista över deras 5 favorithotell i Egypten, som du kan läsa mer om här nedan.  

Pickalbatros Aqua Jungle Park Resort

Vårt absoluta favorithotell var utan tvekan Pickalbatros Aqua Jungle Park Resort! Om du och din familj gillar roliga vattenrutschbanor som får det att kittlas i magen kommer ni att stortrivas på detta hotell. Här hittar du inte mindre än 35 olika vattenrutschbanor för alla åldrar – från de minsta vattendjuren till vuxna som insett att man aldrig blir för gammal för vattenrutschbanor. När vi fick en närmare titt uppe vid vattenrutschbanorna kunde vi inte låta bli att häpnas över vackra utsikten över bergen och grämde oss över att vi inte tagit med badkläder. Förutom en mängd vattenrutschbanor har detta hotell, som namnet antyder, ett trevligt djungeltema. Hotellet har totalt 866 bungalow rum som också är inspirerade av temat. De rymliga rummen är moderna med charmig och trevlig inredning. När du stiger in i rummet får du direkt en känsla av safari. Med det entusiastiska underhållningsteam garanteras barnen trevlig och varierad underhållning sex dagar i veckan. Under tiden kan föräldrarna njuta av en massage eller avkoppling i spaet, där det finns ett ångbad, marockansk hamam och jacuzzi. Detta är utan tvekan ett paradis för barn, men här finns även mycket för vuxna. Den perfekta kombinationen av underhållning och lugna områden där du kan ta en paus i lugn och ro.

The Three Corners Ocean View

Om du reser utan barn är det romantiska hotellet The Three Corners Ocean View i El Gouna vårt favorithotell i Egypten. Det finns ingen tvekan om att detta är semesterboendet för dig som söker romantik och tid för tvåsamhet. Med andra ord, hotellet är lite mindre och intimt mysigt. Under vårt hotellbesök åt vi lunch på The Three Corners Ocean View, och maten gjorde verkligen ingen besviken! Restaurangen har fyra olika matstationer, där det bland annat görs färska smörgåsar och sallader efter dina önskemål. Om du vill garanter kvalitet och variation när det gäller maten är The Three Corners Ocean View definitivt en rekommendation. Har det blivit lite för mycket av den goda maten kan  gå loss i gymmet. Här finns också en mängd olika aktiviteter som t.ex. lugnande yoga, vattenpolo och fotboll. Inte långt från hotellet kan du också, mot en extra kostnad, göra en snorkelutflykt, köra go-carts eller prova vattenskidor.

The Desert Rose Resort

The Desert Rose Resort är ett bra hotell med en lugn atmosfär som enligt oss passar både par och familjer med barn i alla åldrar. När vi ankom till hotellet kunde vi inte slita ögonen från de färgrika blommorna som pryder hotellets trädgård och poolområde. Gör alla Instagram-följarna avundsjuka med foton på hotellets vackra blomsterprydda områden i alla möjliga färger som ger hotellet charm och trevnad. Vi hade tur som fick äta lunch i den Italienska a la carte-restaurangen och vi blev verkligen inte besvikna på maten! Dessutom fick vi en smygtitt på hotellets buffé, där alla godsaker gjorde att det vattnades i munnen på oss alla. En detalj som vi inte kunde låta bli att le åt var barnområdet i buffétrestaurangen, där Disneyfigurer pryder väggarna och flygplan hänger från taket. Här är det inga problem att få barnen att sitta och njuta av maten! Om man som förälder önskar att koppla av på hotellets spa eller spela en omgång tennis, erbjuds det det barnpassning. Alla 912 rum har en mysig balkong eller terrass där du kan avnjuta ditt morgonkaffe. Något annat som definitivt är värt att nämna är hotellets vackra lagun. Från gångbron har man fin utsikt ut över havet och på stranden finns det en trevlig strandbar där man kan lägga sig med en drink i handen. Skulle vi beskriva The Desert Rose Resort med ett ord skulle det helt klart vara ”mysigt”!

Sultan Bey Hotel

I vackra El Gouna ligger Sultan Bey Hotel. Om du vill resa iväg med din bättre hälft är detta hotell helt perfekt, med sina lugna omgivningar och inte minst sin fina utsikt över en lagun. Tack vare läget El Gouna finns det också möjlighet att ta sig en promenad i marinan där du kan kika på alla lyxiga yachter eller ta en shoppingtur bland butikerna i centrum. Det finns dessutom många restauranger och barer i området, vilket passar bra om man vill testa på Egyptens nattliv. En av de bästa sakerna med hotellet är restaurangens läge, precis intill vattnet. Under din måltid får du en känsla av lugn i kroppen när du sitter och iakttar de små båtarna som åker fram och tillbaka i lagunen. Hotellets väggar pryds väldoftande och färgrika blommor, som ger hotellet en unik prägel och gör att du snabbt känner dig som hemma här. Dessutom är personalen väldigt hjälpsamma, personliga och gör allt för att du ska få en så bra semester som möjligt.

Steigenberger Aqua Magic Hotel

Om du vill ha en blandning av vackra, lyxiga omgivningar och rolig vattenpark är Steigenberger Aqua Magic Hotel verkligen värt att lägga på minnet. Tack vare detta är hotellet prefekt för par, men även familjer med både stora och små barn. Med 725 moderna rum sträcker sig hotellet över ett stort område och ligger på gångavstånd från både en vacker sandstrand och Hurghadas centrum. Hotellet har också en imponerande skybar för vuxna med hisnande utsikt över havet och Hurghada. Här kunde vi avundsjukt se på hur gästerna njöt av en drink vid poolen medan solen gick ner i horisonten. Här råder ingen tvekan om att hotellet erbjuder lyxig avkoppling i moderna miljöer med hög standard. Deras vattenpark har en mängd olika vattenrutschbanor, pooler och en lazy river där du flyta runt på en uppblåsbar ring hela förmiddagen om du vill. Söker du lite extra avkoppling ska du besöka hotellets spa- och hälsoavdelning där man kan få en avslappnande massage. Sist men inte minst är det också värt att nämna att du kan spela golf på deras egen 9-håls golfbana.

Hi! Ik ben Eveline, één van de wereldreizigers van Sunweb. Door mijn passie voor schrijven met reizen te combineren, schrijf ik inspirerende blogs. Ik deel hier graag de leukste reistips voor vakanties door heel Europa zodat jij, net als ik, onvergetelijke herinneringen kunt creëren! Lees je mee?