Av |Publicerad: 08 februari, 2018|Läst 2.5 min|

Tignes, Alpe d’Huez, Avoriaz eller Les Trois Vallées? Möjligheterna är många när det gäller skidåkning i Frankrike. Men varför väljer så många varje år att göra den långa resan till södra Europa för att spänna bindningarna? Här kan du läsa varför vi tycker skidåkning på Frankrikes bergstoppar något helt speciellt.

5-stjärnig terräng

Frankrike är känt för sina attraktiva skidområden som erbjuder både höga höjder och breda vidder. Populära områden som Les Trois Vallées och Les Deux Alpes erbjuder pister med över tre kilometer i höjdskillnad från start till slut – härifrån kan du njuta av långa nedfarter, både i och utanför pisterna. Eftersom de många pisterna ofta ligger i anslutning till varandra öppnar man sig till ett hav av rutter, oavsett om du vill åka svart-, röd- eller blå pist, garanteras ett nytt äventyr varje dag.

Skidåkning för hela familjen

De stora skidområdena betyder också att Frankrike har något för alla. Det är därför möjligt att hitta utrymme för både familjens nybörjare, rutinerade och yngsta. Av samma anledning är Frankrike perfekt för dig som reser som en del av en större grupp erfarna och mindre erfarna åkare.

Snö mycket

Snögaranti är viktigt vid när man bokar sin skidsemester. Vi vet alla att det inte finns något bättre än att spänna bindningarna och glida ner för nytt lager pudersnö – och på detta område är Frankrike en säker hit. Skidområdenas höga läge gör att snön ofta ligger tät och något annat än helt vita pister är sällsynt.

 Sol på toppen

Snö i massor betyder inte alltid kalla näsor och frusna tår. Frankrike är också känt för att vara rik på soltimmar. Ta en tur till byn Avoriaz, som ligger i Les Portes du Soleil, solens port. Här har du möjligheten att känna den varma vintersolen i perfekta snöförhållanden. Vi rekommenderar dock att du tar med solskyddsfaktor 15 om du vill undvika bränna näsan när spenderar dagen i backarna. Pjäxdans i Alperna Även Österrike är särskilt känd för gemytlig afterski, är den södra delen av Alperna inte långt efter när klockan slår afterski. Resmål som Val Thorens och Alpe d’Huez är kända för fantastisk afterski och fest som fortsätter på stadens nattliv. Kom till exempel förbi Café Snesko i Val Thorens, en välkänd samlingsplats för festglada skandinaver. Om vill svänga runt i en taktfast pjäxdans, finns det gott om fester som du sent kommer att glömma!

Hi! Ik ben Eveline, één van de wereldreizigers van Sunweb. Door mijn passie voor schrijven met reizen te combineren, schrijf ik inspirerende blogs. Ik deel hier graag de leukste reistips voor vakanties door heel Europa zodat jij, net als ik, onvergetelijke herinneringen kunt creëren! Lees je mee?