Av |Publicerad: 18 oktober, 2022|Läst 4.5 min|

Frankrikes Alper är paradis för skid- och snowboardåkare. Landet är känt för sina stora, sammanhängande skidorter där du kan få ditt livs skidsemester. Eftersom det finns så många vackra skidområden har vi sammanställt de fem mest populära och vackraste skidorterna i Frankrike. Vart ska du åka i vinter?

Les Sybelles

Om resan går till Frankrike är Les Sybelles ett måste. Regionen består av sex mindre områden och har sammanlagt över 300 pistkilometer. Det unika med Les Sybelles är att det kombinerar flera fördelar. Det är till exempel ett område med stor variation på pisterna och alla är väl underhållna. Les Sybelles rekommenderas särskilt om du föredrar röda och blåa pister. After skin i sig är resan värd, vilket inte är en självklarhet i Frankrike. Dessutom är Les Sybelles prisvärt jämfört med andra orter, vilket gör att det inte bara är proffsen som kommer hit. Vad mer kan man önska sig? Chalets des Ecrins är ett boende som vi varmt rekommenderar och är mycket älskat av våra tidigare gäster. Det ligger dessutom precis vid pisten!

Portes du Soleil

Skidorten Les Portes du Soleil är utan tvekan en av Frankrikes vackraste skidorter, med 650 kilometer pist. Eftersom du befinner dig så nära den schweiziska gränsen är detta område ett paradis för dig som älskar dagsturer på skidor. Gör till exempel resan från Les Gets i Frankrike till Champoussin i Schweiz. Eller åk från Morzine i Frankrike till Champéry i Schweiz. Les Portes du Soleil är nästan fritt från tråkiga höghus, utan består mest mysiga små byar. Området är väldigt barnvänligt och tack vare de många olika pisterna finns det något för skidåkare på alla nivåer. Efter en lång dag i snön finns det inget bättre än att komma hem till en utsökt middag på Chalet Les Cabris, som ingår när du bokar med halvpension! Maten, aktiviteterna utanför pisten och skidåkningen gör detta till ett område som alla skidälskare verkligen måste besöka.

Chalet i Les Portes du Soleil

Foto: Portes du Soleil, Frankrike

Les Trois Vallées

Letar du efter den bästa skidorten i Frankrike? Les Trois Vallées har allt en skidsportare kan önska sig. Området är känt som världens största sammanhängande skidområde. De mer än 600 kilometer pist som är fördelade på tio byar, var och en med sina egna unika egenskaper och variation Från branta och utmanande pister för avancerade skidåkare till breda och jämna pister för barn och nybörjare. Kombinationen av mysig afterski, hög snösäkerhet (85 % av pisterna ligger över 1 800 meter) och fantastiska off-pistmöjligheter gör detta område till ett absolut måste. Les Trois Vallées är definitivt ett resmål som har något för alla, från lyxiga chalets som Chalet la Grange de Marcelline till mindre lägenheter.

Skidlift i Trois Vallee

Foto: Les Trois Vallées, Frankrike

Tignes – Val d’Isère

Skidorten Tignes – Val d’Isère har ett mycket varierat utbud av pister och är en mycket snösäker skidort. Tack vare sina 300 pistkilometer kan även de mest erfarna skidåkarna upptäcka nya backar varje dag. De stora höjdskillnaderna gör detta område unikt. Du hittar enormt långa pister som är perfekta för dagsturer. Om du befinner dig i området bör du prova Face Bellevarde minst en gång. Under tävlingar kommer professionella skidåkare upp i 100 kilometer i timmen! Även om du föredrar att ta det lite lugnare är detta en mycket utmanande backe ner mot Val d’Isère med utsikt över MontBlanc. Om du vill ha vacker utsikt under hela vistelsen rekommenderas att bu bor på på Chalet Denali.

Berg i Tignes

Foto: skidorten Tignes, Frankrike

Les Deux Alpes

Les Deux Alpes har varit en populär skidort i många år, och det har sina anledningar. Tack vare glaciären är detta kompakta skidområde mycket snösäkert och har 200 kilometer pist för alla typer av åkstilar. På denna skidort hittar du massor av off-pistalternativ och en mycket mysig afterski i byn. Även du som vill hitta på något utanför pisten har du många alternativ. Till exempel åka kan du prova skärmflygning, åka skridskor eller spela laser tag. Om föredrar aktivitet inomhus en dag kan du också bowla eller koppla av på ett lyxigt spa. Möjligheterna är oändliga, och om du letar efter en vistelse rekommenderar vi att du kollar in Chalet Grizzly, där du kan vila musklerna i privat jacuzzi med utsikt över de vita backarna! När vill du åka?

Parasailing i Les Deux Alpes

Foto: Les Deux Alpes, Frankrike

Kan du se dig själv rusa ner för de franska bergen? Upptäck boende i Frankrikes vackraste skidorter och gör dig redo för en fantastisk skidsemester!

18 oktober, 2022

Relaterade inlägg