Av |Publicerad: 23 april, 2020|Läst 4.1 min|

Solsemester med bebis – fantastiskt och ångestframkallande på samma gång – åtminstone om det är barnets första resa. Förväntningarna är stora och orosmomenten många. Har du packat tillräckligt – eller för mycket? Kommer man kunna slappna av? Kommer mitt barn att kunna sitta still hela flygresan? För att få ut så mycket som möjligt av din babysemester har jag samlat några saker att överväga innan du åker.

Överväg att ta med mor- eller farföräldrar på semestern

Låt oss vara ärliga – en semester med bebis är inte så avslappnande som innan tillökningen. Därför kan det vara en bra idé att ha med någon som kan vara barnvakt ibland, och vem vet, kanske det kan förvandlas till en romantisk middag eller några helt ostörda timmar på stranden. Det är här mor- eller farföräldrar kommer in i bilden. De älskar att ta hand med den lilla, och det här är din chans att koppla av ordentligt.

Hantera förväntningar

Även i den mest avkopplande miljön uppstår det situationer som måste lösas  när man reser på solsemester med bebis. Därför kan det vara en bra idé att redan på hemmaplan ta snacket om vem som gör vad och vilka förväntningar man har. Till exempel vem som går upp tidigt på morgonen, vem som byter blöjor o.s.v. Dessutom kan det också vara en bra idé att göra det klart att man reser på andra villkor när en bebis är med.

Förhållande till andra turister och dina egna gränser

Finns det något gulligare än små, knubbiga bebiskinder på ett glatt barn? Det kan nästan vara omöjligt att motstå. Om du reser på semester med din bebis kommer du att upptäcka att många inte kan låta bli frestelsen att klapp din bebis på huvudet eller ge ditt barn en bit godis. Naturligtvis görs detta alltid i all välmening. Men för vissa föräldrar kan det tolkas mycket gränsöverskridande. Därför kan det vara värt att göra några överväganden om vart dina gränser går, så att du inte hamnar i en obehaglig situation.

Flygresan

En lyckad flygresa med bebis kräver förberedelse – eller tur. Om du är typen som tror på förberedelse, kan du hitta några bra tips här. Det kan också löna sig att fundera vad man ska packa med i handbagaget inför flygturen, men också resten av resan.

Lägenhet eller All Inclusive-hotell

Solsemester med en bebis bör vara enkelt och avkopplande, så att hitta den typ av boende som passar dig och din familj är oerhört viktigt. När du reser med en bebis kan det mycket väl vara så att du måste vara tillbaka på rummet vid en viss tid. Speciellt om barnet har svårt att somna i annat än sin egen säng. I så fall kan det vara värt att överväga att välja en lägenhet, eventuellt. med balkong, snarare än ett hotell. På så sätt slipper du väcka barnet om ni vill njuta av en semesterdrink i vardagsrummet eller på balkongen. All Inclusive är också ett bra val när du reser med baby. Då slipper du tänka på både matlagning och restaurangval.

Res utanför högsäsongen

De flesta reser till Medelhavsländerna för värmen, och vissa säger ju varmare desto bättre. Men om du reser med en väldigt liten människa som ännu inte kan svalka sig med glass eller kalla drycker, är det värt att överväga att resa under våren eller hösten – och inte mitt i högsäsongen. Om det inte är möjligt att resa under de svalare månaderna bör du säkerställa att boendet är luftkonditionerat. Du måste dock vara försiktig när och hur länge du har på luftkonditioneringen, så att du undviker att familjen (och särskilt barnet) blir förkyld.

Ta ett par dagar att landa

Oroa dig inte, det är inte hemresan som tar några dagar – men du kan förvänta dig att övergången från semester till vardag kan vara lite påfrestande. Liksom vuxna märker barn tydlig skillnad mellan semester och vardagsliv. Kanske blir de hungriga lite senare, kanske somnar de lite senare. Även små förändringar kan kräva lite arbete att fixa när vardagen slår till igen.

Hi! Ik ben Eveline, één van de wereldreizigers van Sunweb. Door mijn passie voor schrijven met reizen te combineren, schrijf ik inspirerende blogs. Ik deel hier graag de leukste reistips voor vakanties door heel Europa zodat jij, net als ik, onvergetelijke herinneringen kunt creëren! Lees je mee?
23 april, 2020

Relaterade inlägg