Av |Publicerad: 09 november, 2017|Läst 3.5 min|

Zakynthos är en grekisk pärla som måste upplevas! Här kan du verkligen njuta av den grekiska atmosfären med mysig gästfrihet, härliga stränder, vacker natur och en mängd fantastiska upplevelser. Här har jag samlat en handfull upplevelser som du inte bör missa när du åker på semester till Zakynthos.

Shipwreck Bay

Har du någonsin sett ett vykort från Zakynthos, då var det förmodligen en bild av Shipwreck Bay. Den fantastiska viken är öns största landmärke och absolut mest besökta sevärdhet. Båten kan upplevas från land eller till havs med någon av de många båtutflykterna som avgår från södra kustens semesterorter. De robusta bergväggarna står lodrätt ner i det turkosa havet och ramar in den snövita stranden med vraket och är verkligen en underbar syn som definitivt värd att uppleva under semestern på Zakynthos. Historien om det populära landmärket börjar 1980, då en fraktfartyg försökte att fly undan den grekiska flottan på jakt efter smugglare. Fartyget gick på grund i den grunda viken, medan smuggelvaror varor i form av alkohol och cigaretter hamnade i fiskenät runt om på Zakynthos – till glädje för de lokala fiskarna.

Bergkörning i Vrachionas bergen

Medan den sydöstra delen av Zakynthos är relativt platt och med många städer, domineras öns nordvästra del av ett kargt och vackert berglandskap. Om du gillar vackra naturlandskap och fantastisk utsikt, rekommenderas att ta en tur genom Vrachionas bergen på nordvästra Zakynthos. På vägen åker du igenom små charmiga bergsbyar där tiden nästan tycks stått stilla.

Zakynthos stad

Zakynthos stad är en sevärdhet i sig. Staden utstrålar charm och om du går på en promenad längs hamnen kan du besöka pittoreska små butiker på gågatan eller ta en kopp kaffe på ett av de vackra torgen. Här finns vackra kyrkor, områden inspirerade av italiensk arkitektur och hantverksbutiker som lätt kan locka till lite extra shopping under semestern. Det är också från Zakythos stad som du hittar färjeförbindelser till den närliggande ön Kefalonia och Peloponnes på Greklands fastland.

Besök en lokal gårdsbutik

På Zakynthos ersätter den ena vackra olivlunden nästa, och om du ger dig ut på landsvägarna är det inte långt mellan de lokala gårdsbutikerna där du kan köpa den goda olivoljan som man har lagt både kärlek och omsorg i att producera. Förutom olja kan du också köpa utsökta ostar och tapanader. Den lokala honungen är också en souvenir som du borde unna dig att packa med hem i din resväska. Ett perfekt semesterminne som påminner dig om solen och värmen på Zakynthos när den kalla svenska vintern gör sitt intåg.

Upplev karettsköldpaddor

I alla souvenirbutik runt om på Zakynthos hänger söta sköldpaddsmjukisar i alla möjliga färger, t-shirts med sköldpaddor, keramiska sköldpaddor och alla möjliga souvenirer – dekorerade med sköldpaddor. Detta beror på att de imponerande karettsköldpaddorna tar sig till Zakynthos när de ska lägga sina ägg. På natten stängs stränderna på Zakynthos sydkust av för allmänheten, och på dagen är sköldpaddsreden markerade med koner, dessutom är alla vattensporter förbjudna. Volontärer från hela världen kommer till ön för att skydda sköldpaddorna. På en snorklingstur längs södra kusten är det sannolikt att stöta på en av de stora sköldpaddorna. Vill du ge dig ut och uppleva de många upplevelserna som väntar på Zakynthos? Hitta din semester till Zakynthos här.

Hi! Ik ben Eveline, één van de wereldreizigers van Sunweb. Door mijn passie voor schrijven met reizen te combineren, schrijf ik inspirerende blogs. Ik deel hier graag de leukste reistips voor vakanties door heel Europa zodat jij, net als ik, onvergetelijke herinneringen kunt creëren! Lees je mee?
09 november, 2017

Relaterade inlägg