Av |Publicerad: 26 juni, 2017|Läst 2.3 min|

Bulgarien har vackra sandstränder, stora lyxhotell och färgsprakande bargator. På det hela taget har Bulgarien allt som du kan tänkas önska för en avkopplande semester – och till ett som gör att alla kan följa med.

Men visste du att Bulgarien är mycket mer än en bra ett trevligt resmål att fira en Solsemester? Bara 5 km från den populära badorten Sunny Beach hittar du den medeltida staden Nessebar, som är med på UNESCO:s världsarvslista. Staden är en kulturskatt utöver det vanliga och är verkligen värd ett besök om du vill ha en semester som erbjuder mer än dagar på stranden. Nessebar har en gammal och en ny stadsdel, där båda bidrar till stadens unika charm.

Den gamla stadsdelen

Välkommen tillbaka i tiden. Oavsett var beger dig i den charmiga gamla stan, det är som att åka bakåt i tiden. Här stöter du på antika byggnader, bysantinska kyrkor samt en och annan rysk Lada från 80-talet.

Här kan du känna historiens vingslag med både välbevarade byggnader och stadens ruiner som vittnar de olika härskare som har satt sin prägel på staden genom tiderna. Stadens smala kullerstensgator, vackra torg och unika arkitektur inbjuder till romantiska promenader.

Genom alla tider har Nessebar varit hem till en mängd olika kyrkor, och flera av dem kan ses än i dag. Kyrkorna vittnar om stadens stora arkitektoniska arv och är definitivt värt ett besök.

 

Den nya stadsdelen

Nya staden i Nessebar ligger intill en av Svarta havets vackraste stränder. Här är sanden ljus och fin, med klartblått vatten. Den nya stadsdelen har allt som hör till en modern semesterort. Här finns lyxiga hotell, kaféer, mysiga restauranger och små souvenirbutiker.

I den nya stadsdelen finns också ett stort utbud av aktiviteter för besökare. Detta inkludera fiske, båtturer, möjlighet att hyra en cykel eller prova alla olika typer av vattensporter.

Nessebar för barn

Om semester också ska erbjuda något för barnen hittar du Bulgariens största vattenpark, Nessebar Aqua Park, strax utanför staden. Parken har en stor variation av vattenrutschbanor, pooler, forsränning, matställen och barer. Aqua Park kan lätt nås med gratis bussar från den gamla stadsdelen flera gånger om dagen.

Om du funderar på att besöka staden kan du se alla Sunwebs billiga resor till Nessebar här.

Hi! Ik ben Eveline, één van de wereldreizigers van Sunweb. Door mijn passie voor schrijven met reizen te combineren, schrijf ik inspirerende blogs. Ik deel hier graag de leukste reistips voor vakanties door heel Europa zodat jij, net als ik, onvergetelijke herinneringen kunt creëren! Lees je mee?
26 juni, 2017

Relaterade inlägg