Av |Publicerad: 11 oktober, 2018|Läst 2.5 min|

I detta blogginlägg får du information och inspiration från en guide som har upplevt Zakynthos på nära håll. Blogginlägget handlar om vår Sunweb guide  Kaan som just återvänt från Zakynthos där han varit en guide under sommarsäsongen 2018. Vi har frågat lite om hur han hade det och vad han gjorde på Zakynthos.

  • Vad är unikt med Zakynthos?

”Naturen och landskapet är bara helt fantastiskt. Det finns stora, vackra klippor som du kan klättra upp på och se ut över hela landskapet. Jag tvivlar på att det finns ett vackrare charterresmål än Zakynthos. Det finns så mycket att se och uppleva på Zakynthos. Jag rekommenderar definitivt att hyra en bil så att du själv kan upptäcka ön.”

  • Vilka stränder tyckte du bäst om?

”Dafni Beach och Xigia Beach är mycket vackra, eftersom båda stränderna är små och mysiga. Båda stränderna är lugna och naturen är så vacker. Banana Beach är också fin, här är stranden bredare och det finns gott om möjligheter att prova vattensporter som vindsurfing, som jag tyckte var väldigt kul.”

  • När du reste runt som guide och besökte olika hotell, var ett hotell på som du föll lite extra för?

”Det var ett hotell i synnerhet som jag älskade! Det var Erietta Apartments som är ett helt otroligt fint och charmigt. Det unika är att när du åt på restaurangen hade du fantastisk havsutsikt medan du åtnjöt din mat. Atmosfären på hotellet var också bra och personalen var mycket vänlig.”

  • Vad saknar du mest med Zakynthos?

”Jag saknar mina guidevänner så klart, vi hade en så trevlig tid tillsammans. Jag saknar också den fartfyllda vardagen man har som guide där jag träffade många olika människor. Vädret på Zakynthos är underbart så det är också något jag kommer att sakna och naturligtvis den goda maten.”

  • Vad är ditt bästa restips på Zakynthos?

”Ja, jag kan verkligen rekommendera de lokala grekiska rätterna! Särskilt Stifado, som är grillat kaninkött. Även Saganaki med mycket smältost … mums. Jag rekommenderar också lokala viner som har en sötare karaktär. Ett glas vin kostar dessutom bara runt 3 – 4 euro. Men det finns faktiskt en upplevelse jag sent kommer att glömma … Korakonisi, min absoluta favoritplats. Det är helt enkelt så vackert och romantiskt. Stora klippor och magnifikt landskap. Detta är definitivt en unik plats som jag rekommenderar de till mer äventyrligt lagda att besöka.”

Hi! Ik ben Eveline, één van de wereldreizigers van Sunweb. Door mijn passie voor schrijven met reizen te combineren, schrijf ik inspirerende blogs. Ik deel hier graag de leukste reistips voor vakanties door heel Europa zodat jij, net als ik, onvergetelijke herinneringen kunt creëren! Lees je mee?
11 oktober, 2018

Relaterade inlägg