Av |Publicerad: 28 juni, 2018|Läst 3.6 min|

Det finns många sätt att spara pengar när familjen åker på solsemester. Först och främst lönar det sig självklart att hitta sin semester billigt online. Med detta sagt finns det också mycket pengar att spara på själva resan. Vi har samlat några tips på hur man sparar pengar på sin semester – vem vet, kanske du har råd med en extra semester!

Välj All Inclusive

Ett säkert sätt att hålla reda på din semesterbudget och spara pengar är att välja en semester med All Inclusive. Då kan familjen äta vad de vill ha under dagen, och samtidigt har du fri tillgång till läsk, alkoholhaltiga drycker och i vissa fall även glass. All Inclusive lönar sig särskilt om du planerar att spendera mycket tid på hotellet. Läs mer om All Inclusive, och se alla Sunwebs All Inclusive-hotell.

Undvik huvudgatan

Om du vill uppleva den lokala kulturen och smaka på det lokala köket, kan det också finnas pengar att spara. De allra flesta destinationer erbjuder spännande och färgstarka huvudgator med massor av mer eller mindre bra restauranger. Om du vill uppleva den riktiga, lokala matkulturen är det värt att söka sig bort från musiken och de färgstarka skyltarna. Dessutom finns det mycket pengar att spara bortom de mest turisttäta områdena. Testa till exempel de lite mer förbisedda sidogatorna, eller besök en av restaurangerna utanför staden och få en utsökt middagsupplevelse till ett bra pris.

Solstol och lunch i ett

Om du älskar att spendera dina semesterdagar på stranden vet du säkert att det kostar pengar att njuta av dagen i en solstol. Dessutom tillkommer lunchen, som är så klar också måste ätas under en dagstur till stranden. Om du vill ha både solstolar och lunch under dagen, kan du hålla ögonen öppna efter strandkaféerna som marknadsför sig med gratis solstolar om du köper din lunch på kaféet. Här kan du ofta spara 5-10 euro per solstol/idag.

Håll utkik efter Happy Hour

Efter en trevlig dag på stranden är det för många dags att njuta av en svalkande drink eller en god kall öl. Detta kan snabbt bli en dyr affär. Därför kan du hålla koll på när de lokala barerna och kaféerna har Happy Hour. Här får du vanligen två för priset av en eller halva priset på vissa drycker. Om det inte skyltas med det kan det fortfarande vara en bra ide att fråga. Frågan i sig kan i vissa fall ge dig en bra rabatt.

 Pruta

Många resmål har mysiga, små butiker som säljer allt från lädervaror och badkläder till handkrämer och t-shirts. Samtidigt finns det också olika veckovisa marknader i varierande storlekar. Både i butiker och på marknader kan det finnas mycket pengar att spara genom att diskutera priset. Som regel får du nästan alltid ett pris som är för högt för att sedan pruta ner det. Här kan du komma med ett bud som ligger något under vad du verkligen vill ge. Tänk på att de aldrig säljer något som de inte tjänar lite på – för de ska de ju så klart göra!

Be lokalbefolkningen och guider om råd

Det kan vara spännande att gå på upptäcktsfärd när du vill shoppa, äta middag eller hitta en bra bar och du kan ha turen att hitta ett billig och bra alternativ. Men om du inte vill chansa, kan du alltid få lite vägledning från dem som bor på resmålet. Både guiderna och hotellreceptionen kan ofta hjälpa hitta vad som är bästa och billigast på din destination.   Vilket är ditt bästa spartips på semestern?

Hi! Ik ben Eveline, één van de wereldreizigers van Sunweb. Door mijn passie voor schrijven met reizen te combineren, schrijf ik inspirerende blogs. Ik deel hier graag de leukste reistips voor vakanties door heel Europa zodat jij, net als ik, onvergetelijke herinneringen kunt creëren! Lees je mee?
28 juni, 2018

Relaterade inlägg