Av |Publicerad: 22 november, 2019|Läst 2.6 min|

Om du drömmer om en skidresa med hög standard och snösäkerhet till ett rimligt pris, fira din nästa skidsemester i Schweiz. Skidsemester i Schweiz är både billigare och ger större variation än vad de flesta tror. Många har uppfattningen att Schweiz är en plats dit endast rika och berömda åker på skidsemester, detta är dock ganska långt ifrån sanningen; Schweiz är för alla!

Schweiz har något för hela familjen

De stora och mysiga stugorna som ligger runt om i det schweiziska skidområdena gör det till en perfekt destination för semester med hela familjen eller en grupp vänner. Stugorna har ofta många bekvämligheter, mysiga vardagsrum och naturligtvis vykortsvackra omgivningar.

Skidresa familj Schweiz

Våghals eller nybörjare?

Skidområdena i Schweiz har ett högt läge, vilket innebär att dessa områden kan skryta med att de har mycket hög snösäkerhet. Den största skidorten i Schweiz kallas Les Quatre Vallées och här hittar du de två mysiga städerna Nendaz och Veysonnaz, som erbjuder fantastisk skidåkning, ett modernt och utbrett liftsystem samt massor av familjevänliga aktiviteter utanför pisterna. Les Quatre Vallées har något för alla, oavsett på vilken nivå du är. Här finns anpassade nybörjarområden, massor av offpist-möjligheter och pister så branta att även de självsäkraste skidåkarna får samla mod innan de ger sig ut i dem.

Schweiz off piste

God mat och mysiga restauranger

Genuin gästfrihet och underbar matkultur är två saker som kännetecknar Schweiz. Här bjuds du på en blandning av det bästa från det tyska-, italienska- och franska köket. En stor inspiration för Schweizisk matkultur är den trevliga atmosfären som uppstår runt måltiderna. Populära rätter är raclette och fondue, där maten tillagas vid bordet tillsammans och helst med ett glas gott vin.

Schweiz fondue

Kort om Schweiz

Läge: Schweiz har ett bra läge mellan Europas mest populära skidorter. Det vackra landet gränsar till Italien i söder, Österrike i öst, Tyskland i norr och Frankrike i väst. Språk: I Schweiz talas italienska, tyska och franska. Klimat: Tack vare schweiziska Alpernas höga läge är området snösäket. Valuta: I Schweiz använder man schweizisk franc. Högsta berg: Dufourspitze, i bergskedjan Monte Rosa, är det högsta berget i Schweiz med en högsta punkt på 4 634 meter över havet. Kedjan ligger dock delvis i Italien. Det högsta berget som ligger i Schweiz är Dom i Wallis-Alperna på 4545 meters höjd. Mat: Schweizarna är särskilt kända för sin raclette och ostfondue, och naturligtvis schweizisk choklad Är du sugen på en skidsemester med hög standard till ett bra pris? Se alla Sunwebs skidresor till Schweiz här!

Hi! Ik ben Eveline, één van de wereldreizigers van Sunweb. Door mijn passie voor schrijven met reizen te combineren, schrijf ik inspirerende blogs. Ik deel hier graag de leukste reistips voor vakanties door heel Europa zodat jij, net als ik, onvergetelijke herinneringen kunt creëren! Lees je mee?
22 november, 2019

Relaterade inlägg