Av |Publicerad: 20 juni, 2017|Läst 2.4 min|

Har du lite problem med att komma i semesterstämning? Här är fem film tips som garanterat att kommer få dig att vilja åka på semester i Grekland.

Mamma Mia

Vitkalkade hus, det azurblå havet, vackra sandstränder och charmiga, smala gator. Mamma Mia målar vackert upp allt de grekiska öarna är så kända för. Så om du inte är på semester humör, så kommer du definitivt att bli det efter att ha titta på denna film. Filmen handlar om Donna och hennes dotter Sophie, som driver ett enkelt litet hotell på en grekisk ö. När Sophie ska gifta sig bjuder hon in tre män till ön för att ta reda på vem av dem som är hennes far. Det blir början på en kaosartad dag fylld av, romanser, nostalgi och massor av upplyftande musik. Troy Filmen ger en vacker inblick i den grekiska mytologin. Denna dramatiska skildring av det trojanska kriget med några av Hollywoods största skådespelare i rollerna. Detta är en storslagen film och i sann grekisk anda fylld av drama, romantik och action. I Troy blir begrepp heder, kränkning och hämnd en helt ny mening.

Mitt stora feta grekiska bröllop

I den här filmen får du se den grekiska kulturen från sin mest humoristiska sida. Filmen handlar om den grekisk/amerikansk kvinna Toula, som bor med sin mycket traditionella familj. När hon förälskar sig i amerikanske, Ian, som kulturellt sett befinner sig långt ifrån Toulas familj, måste det överkommas en hel del kulturella skillnader. Filmen ger en inblick i den roll som familjen spelar i den grekiska kulturen. Det spelas grekisk musik, dansas Zorba och grillas lamm i tädgården – den grekiska kulturen när den är som bäst.

Mitt liv i ruiner

Vi följer guiden Georgia och hennes speciella turistgrupp på utflykt för att uppleva grekiska sevärdheter och ruiner. Livet har inte riktigt visat sig bli som Georgia hade önskat, och turen med den besvärliga gruppen gör verkligen inte situationen bättre. Mitt i kaoset finner hon stöd från ett oväntat håll och romantiken börjar blomstra. Mitt liv i ruiner är en romantisk komedi i charmig grekisk miljö.

Hercules

I Disneys animerade film Hercules introduceras barnen för en något muntrare version av den grekiska mytologin. Filmen utspelar sig i det antika Grekland, där Hercules föds som Gud görs dödlig av sin onda farbror, Hades. Hercules får leva bland folket och måste genomgå flera prövningar innan han får möjlighet att återvända till Olympen vid gudarnas sida. ’

Vilken film får dig i semesterstämning? Se alla Sunwebs billiga resor till Grekland här

Hi! Ik ben Eveline, één van de wereldreizigers van Sunweb. Door mijn passie voor schrijven met reizen te combineren, schrijf ik inspirerende blogs. Ik deel hier graag de leukste reistips voor vakanties door heel Europa zodat jij, net als ik, onvergetelijke herinneringen kunt creëren! Lees je mee?
20 juni, 2017

Relaterade inlägg