Av |Publicerad: 14 november, 2016|Läst 4.2 min|

Semester med all inclusive har de senaste åren blivit ett mycket populärt sätt att semestra på, och det är verkligen inte utan anledning. Över hälften av Sunwebs gäster väljer All inclusive när de åker till varmare breddgrader. Om du också funderar på att välja denna populära semesterform så är här en översikt över vad det innebär att semestra med all inclusive.

Det mesta ingår

Du har säkert hört det förut;  all inclusive innebär att det mesta ingår i priset – men vad innebär ”det mesta”? Vad ingår i en vistelse på ett all inclusive-hotell? Svaret är att det beror på destination, pris, antal stjärnor och hotellets storlek. Kvaliteten och vad begreppet innefattar kan därför variera från hotell till hotell och från land till land. Dock ingår alltid måltider, mellanmål, lokalt producerade alkoholhaltiga och alkoholfria drycker i priset. Ofta serveras måltider som buffé, medan dricka kan hämtas i barer eller vid buffén. Dessutom kan det finnas olika aktiviteter och tjänster som ingår. Du kan alltid se exakt vad som ingår i beskrivningen av enskilda hotell.

All inclusive – därför!

All inclusive ger dig stor möjlighet att hålla reda på semester budgeten, eftersom en av semesterns största utgifter betalas innan du åker. Samtidigt ger det dig frihet att slappna av, utan att behöva tänka på att ta med plånboken till poolen eller dela notan om ni är många som reser tillsammans. Det finns också tillgång till mat och dryck nästan hela dagen, så ingen kommer att gå varken hungrig eller törstig under semestern. All inclusive är särskilt förmånligt för familjer med barn, eller om du reser flera generationer tillsammans. På denna typ av hotell är det bara att sätta sig ner vid bordet och ta sin mat. All inclusive-hotell har ofta aktiviteter för barn, och en bufférestaurang är vanligtvis mer informella än de lokala restaurangerna. Dessutom finns det nästan alltid ett eller flera alternativ som faller barnen i smaken. På de flesta all inclusive-hotell serveras de viktigaste måltiderna vid fasta tidpunkter i bufférestaurangen och på eftermiddagen finns ett urval av snacks. På vissa hotell ingår också glass men oftast är detta på bestämda tider. Även detta anges i hotellbeskrivningen.

Billiga all inclusive-hotell

När du väljer en billig all inclusive-semester på ett 3-stjärnigt hotell, bör du vara beredd på att bufféns utbud är ofta litet och inte så varierat. Det är vanligtvis 1-2 varmrätter och ett begränsat urval av grönsaker, tillbehör och desserter. Valet av drycker är ofta begränsad till lokalt producerad läsk, öl, vin och 2 typer av lokala spritsorter. Därför kommer det att kosta extra om du till exempel beställer en cocktail eller drink. Med det sagt, du bör du inte helt räkna bort 3-stjärniga all inclusive-hotell. Många 3-stjärniga all inclusive-hotell är så billiga att du kan välja att använda dem som ett komplement till att gå ut och äta. Du har då tillgång till gratis mat och dryck under dagen och en drink på kvällen. De är också en bekväm lösning om du har varit på utflykt hela dagen och inte orkar gå på ”restaurangjakt” på kvällen.

Ultra All Inclusive

Ultra All inclusive har blivit särskilt populärt i Turkiet. ”Ultra” i sammanhanget innebär att det ingår lite extra i all inclusive-koncept. Det kan vara i form av importerad alkohol, förlängda öppettider i barer och restauranger, påfyllning av minibar eller extra många aktiviteter på hotellet. Specifikation för vad som ingår hittar du på det enskilda hotellet och kan alltid kan ses i hotellbeskrivningen. När måste jag ta med plånboken? All inclusive gör det enkelt att hålla koll på semesterns budget, men det finns några saker som inte omfattas av all inklusive-konceptet. Mat och dryck till och från hotellet samt utflykter ingår inte. Det kan också finnas vissa tjänster på hotellet som inte ingår i priset och kostar extra. Detta kan t.ex. vara rumsservice, a la carte-restauranger, skönhetsbehandlingar och tvättservice. Dessutom är det inte alla hotell där all inclusive gäller stranden och du kan få betala för att hyra solstolar och parasoll. Vilka tjänster ingår i priset kommer alltid att visas i hotellets beskrivning på vår hemsida. Vill du njuta av en semester med full koll på budgeten, fria måltider och ren avkoppling? Prova då en av Sunwebs all inclusive-resor.

Hi! Ik ben Eveline, één van de wereldreizigers van Sunweb. Door mijn passie voor schrijven met reizen te combineren, schrijf ik inspirerende blogs. Ik deel hier graag de leukste reistips voor vakanties door heel Europa zodat jij, net als ik, onvergetelijke herinneringen kunt creëren! Lees je mee?
14 november, 2016

Relaterade inlägg