Av |Publicerad: 23 augusti, 2016|Läst 2.8 min|

Du ser fram emot din semester och står på flygplatsen – allt är packat och väskorna är fyllda till bristningsgränsen och endå slås du av ett gnagande tvivel; har jag glömt något? Som tur är kan det mesta köpas på destinationen, men de kan vara skönt att slippa spendera tid och pengar på saker som man borde ha packat med sig från början. Därför har vi gjort en lista på tio saker du bör komma ihåg att packa när resan står för dörren.

Laddare

En veckas semester kan lätt kännas lång – och inte på det bra sättet — Om både mobilen, surfplattan och eventuellt datorn lägger av innan du ens hunnit komma fram.  

Kamera

En bild från den fantastiska utflykten genom Samariaravinen på Kreta eller på barnen i Alanyas hamn är inte samma sak om kortet tagits med mobiltelefonen, speciellt inte om du glömt laddaren —Så kom ihåg kameran.  

Solskyddskräm

Solen är betydligt starkare söder över. Solskyddskräm kan köpas i de flesta snabbköpen, men du kan inte vara säker på hur länge den har legat i butiken eller om den är testad enligt svenska standarder, så det kan vara värt att ta med en solskyddskräm hemifrån.

Badkläder

En sol- och badsemester är inte en riktig semester utan badkläder! Det går väll ann att köpa badkläder på destinationen, men det är inte säkert att de skrikiga färgerna eller det blommiga mönstret faller dig i smaken.

Pass

Kom alltid ihåg att ta med dig ditt pass. Glöm inte heller att kolla så att det fortfarande är giltigt. När du reser till vissa destinationer ska passet vara giltigt i upp till tre månader efter hemresan.

Läkemedel

Något av det viktigaste. Självklart finns det lokala apotek, men det kan vara svårt att beställa receptbelagda läkemedel.

Tandborste och tandkräm.

Det är bara så tråkigt att behöva springa iväg till det lokala snabbköpet för att köpa tandborste och tandkräm. Risken är dessutom att de inte har det varumärket du är van vid.  

Solglasögon

Vi älskar solen — men får den helst inte i ögonen.

Reseguide

Reseguiden har säkert legat på nattduksbordet de senaste veckorna innan resan, och den är definitivt bra att ha med sig på semestern. Kontaktlinser och glasögon Den fantastiska utsikten över det kristallklara havet på Mallorca är bara inte samma sak, om din syn inte är lika klar. Vad brukar du glömma när du åker på semester?

Hi! Ik ben Eveline, één van de wereldreizigers van Sunweb. Door mijn passie voor schrijven met reizen te combineren, schrijf ik inspirerende blogs. Ik deel hier graag de leukste reistips voor vakanties door heel Europa zodat jij, net als ik, onvergetelijke herinneringen kunt creëren! Lees je mee?
23 augusti, 2016

Relaterade inlägg