Av |Publicerad: 23 juni, 2017|Läst 2.6 min|

På ytan kan det ibland vara svårt att skilja en semesterort från den andra, men vid en närmare titt kommer att märka att de olika kuststäderna skiljer sig avsevärt från varandra. Här är en guide över de bästa semesterorterna i Turkiet, så att du lätt kan hitta en som passar din nästa semester.

Antalya

Antalya är den största staden på den turkiska sydkusten, och har sedan 70-talet haft ett ständigt ökande antal besökare. Staden är känd för sina många kulturella sevärdheter och den romantiska gamla stan. Staden är perfekt för dig som vill kombinera en avkopplande solsemester med storstadsliv.

I utkanten av staden finns en mängd stora lyxhotell med alla tänkbara anläggningar. Dessa hotell är perfekt för dig som bara vill skämma bort dig själv och koppla under på din semester.

Side

Side är en vacker och stämningsfull stad som ligger halvvägs mellan Alanya och Antalya. I Side ligger Turkiets kulturskatter inte långt från moderna hotell och restauranger. Stadens gamla stadsdel är stängd för biltrafik, vilket ger det en speciell atmosfär. Side rekommenderas särskilt för dig, som förutom sol och bad även vill utforska välbevarade ruiner och historiska sevärdheter.

Alanya

Semesterorten Alanya är Turkiets mest populära resmål bland svenskar, och staden har också allt. I Alanya hittar du vita sandstränder, bra shopping, och massor av restauranger, barer och nattklubbar. Staden har även några sevärdheter, och du behöver inte åka långt utanför staden för att möta den vackra turkiska naturen. Alanya rekommenderas för alla, eftersom staden kort sagt, har något för alla.

Icmeler

Icmeler är en liten stad omgiven av gröna bergslandskap. Staden ligger cirka 9 km från den livligare semesterorten Marmaris. De vackra omgivningarna och de charmiga gatorna som leder till små torg ger staden en avslappnad och mysig atmosfär. Stranden är barnvänlig och det klarblå vattnet bjuder in till dopp under varma semesterdagar. Staden är perfekt om du reser med barn eller om du bara vill koppla av i trevliga omgivningar.

Belek

Belek är i stort sett synonymt med fantastiska golfbanor, men det är också här du hittar några av Turkiets mest lyxiga hotell. I Belek är omgivningen avkopplande och elegant. Många av hotellen har privat strand och majoriteten av underhållningen äger rum på hotell, men du kan utan problem göra en dagstur till Antalya. Belek är naturligtvis perfekt för dem som spelar golf, men de vackra hotellen kommer utan tvekan att tilltala de som bara vill bo lyxigt.

Vilken semesterort i Turkiet vill du helst semestra i?

Läs mer om semester i Turkiet

 

Hi! Ik ben Eveline, één van de wereldreizigers van Sunweb. Door mijn passie voor schrijven met reizen te combineren, schrijf ik inspirerende blogs. Ik deel hier graag de leukste reistips voor vakanties door heel Europa zodat jij, net als ik, onvergetelijke herinneringen kunt creëren! Lees je mee?
23 juni, 2017

Relaterade inlägg