Hållbarhet på Royal Caribbean Cruises

Med en flotta på 25 fartyg är Royal Caribbean ett av de största kryssningsbolagen i världen. Med sina egna ord ser de hållbarhet som ett sätt att leva snarare än ett val. Läs vidare för att ta reda på vad det betyder i praktiken och hur de bidrar för sin del till att skapa en mer hållbar värld.

Royal Caribbean - Energi och utsläpp

Utbyggnad av innovation, teknik och stordata

Energi och utsläpp

Royal Caribbean lyckades minska sina CO2 utsläpp med 35% år 2018 jämfört med 2005. Under de följande åren ökade dock utsläppen något på grund av flottans storlek och konsekvenserna av corona. Därför kommer rederiet att arbeta mycket hårt under de kommande åren för att minska utsläppen med 25% till 2025. Detta kräver avancerad teknik som reningssystem som nu är installerat i 70% av fartygen och som tar bort 98% av svaveldioxiden i utsläppen. Deras senaste fartyg är designade för att köras på flytande naturgas (LNG) och bränsleceller. Dessutom har fören på de så kallade Edge-klassfartygen en hydrodynamisk design som minskar bränsleförbrukningen med 20%. De använder också data för att välja energieffektiva rutter och optimera energiförbrukningen.

Royal Caribbean - vatten och avfallshantering

Mindre engångsbruk och mer återvinning

Vatten och avfallshantering

Ett kryssningsfartyg klarar sig inte utan sötvatten ombord. Vatten används för att dricka, tvätta, rengöra och till alla jacuzzis och pooler. Royal Caribbean försöker minska förbrukningen av vatten på alla fartyg och att rena och återanvända vatten där det är möjligt. Idag renas och återanvänds 90% av vattnet ombord. Det innebär att knappt något vatten behöver tas in från hamnar i områden där rent dricksvatten är en bristvara. Förbrukningen av vatten ger olika typer av avloppsvatten och Royal Caribbean strävar efter att inte släppa ut orenat avloppsvatten i havet.

Royal Caribbean - Social responsibility

En del av samhället

Socialt ansvar

Royal Caribbean anser sig vara en del av de samhällen som tillhör de hamnar de besöker. De uttrycker det genom att till exempel finansiera dricksvatten-projekt i Haiti, komma till undsättning efter naturkatastrofer som orkankatastroferna i Karibien. De uppmuntrar sina anställda med volontärarbete i de samhällen som är associerade med rederiets resmål genom programmet Get Involved Volunteer Everywhere (G.I.V.E.) som funnits i över 25 år. Dessutom har rederiet lyckats samarbeta med mer än 2000 hållbara researrangörer för deras utflykter som en del av ett samarbete med World Wildlife Fund, WWF.

Royal Caribbean - Biologisk mångfald och marint liv

Aktivt bidra till skyddet av ekosystemen

Biologisk mångfald och marint liv

Royal Caribbean anser att skydda haven är en av deras största ansvarsområden. För att utöka och stärka sin verksamhet i det avseendet ingick de ett partnerskap med World Wildlife Fund, WWF 2016. Tillsammans tittar de på hur man bättre kan skydda biologisk mångfald och marint liv och WWF hjälper Royal Caribbean att sätta upp utmanande hållbarhetsmål. Till exempel målet att servera nästan bara hållbart fångad fisk. Dessutom har partnerskapet redan gett WWF 10 miljoner EUR i donationer från Royal Caribbean gäster.

Människorna bakom företaget - inkluderande

Mångfaldens kraft

Människorna bakom företaget

Royal Caribbean klarar sig inte utan de tiotusentals anställda som strävar efter att ge sina gäster en oförglömlig kryssningsupplevelse. Därför eftersträvar de till att skapa en arbetsmiljö där samarbete, motivation och innovation är nyckeln. Att göra rätt är en av bolagets nyckelvärderingar. De främjar till exempel efter jämställdhet vilket har lett till en ökning på 17% av kvinnliga befäl. På grund av den enorma mångfalden av anställda som skiljer sig i kultur och bakgrund värdesätter Royal Caribbean också inkludering. Det ser man till exempel i att organisera autismvänliga kryssningar.

Hittade