1. Kontaktuppgifter och svar på dina frågor | Sunweb
  2. Transport
  3. Fram till vilken vecka av min graviditet kan jag flyga?

Alla rubriker

Fram till vilken vecka av min graviditet kan jag flyga?

Olika regler gäller för olika flygbolag.

Atlantic Airways 

Du kan resa med Atlantic Airways utan läkarintyg upp till 34 veckors graviditet om det inte finns några kända komplikationer. I graviditetsvecka 35-37 krävs läkarintyg. Det är inte möjligt att flyga med Atlantic Airways från graviditetsvecka 38 och framåt. Läkarintyget skall utfärdas inom 24 timmar före avresa, men ett läkarintyg som utfärdats på fredagen gäller för resor på lördagar och söndagar. Observera att det även ska utfärdas ett läkarintyg innan hemresan. Sunweb tar inget ansvar för avvisning på grund av graviditet och har ingen inverkan på huruvida flygbolagen ändrar sina regler för gravida passagerare.

BH-Air
Du kan resa med BH-Air utan läkarintyg fram till och med 27:e veckan utan läkarintyg. I graviditetsvecka 26-33 krävs läkarintyg. Var medveten om att detta också gäller för hemresan. Från graviditetsvecka 34 är det inte möjligt att flyga med BH-Air.

Ellinair
Du kan resa med Ellinair utan läkarintyg upp till och med graviditetsvecka 25. Från graviditetsvecka 26-31 krävs läkarintyg. Var medveten om att detta också gäller för hemresan. Från graviditetsvecka 32 är det inte möjligt att flyga med Ellinair.

Freebird
Du kan resa med Freebird utan läkarintyg upp till och med 27:e veckan om det inte finns några kända komplikationer. Från graviditetsvecka 28-35 krävs läkarintyg. Var medveten om att detta också gäller för hemresan, och får inte utfärdas tidigare än 7 dagar före resan. Från graviditetsvecka 36 är det inte möjligt att flyga med Freebird. Väntar du mer än ett barn är det inte möjligt att flyga med Freebird från och med vecka 32.

Norwegian
Du kan resa med Norwegian utan läkarintyg upp till och med 35:e veckan om det inte s. 12 finns några kända komplikationer. Efter graviditetsvecka 35 krävs läkarintyg. Var medveten om att detta också gäller för hemresan. Från graviditetsvecka 37 är det inte möjligt att flyga med Norwegian.

Primera Air
Du kan resa med Primera Air utan läkarintyg upp till och med graviditetsvecka 26. I graviditetsvecka 27-35 krävs läkarintyg. Var medveten om att detta också gäller för hemresan. Från graviditetsvecka 36 är det inte möjligt att flyga med Primera Air.

SAS
Du kan resa med SAS utan läkarintyg upp till och med 35:e veckan, om du väntar ett barn. Var medveten om att detta också gäller för hemresan. I graviditetsvecka 36 och 37 måste resa godkännas av SAS Medical Department och kräver en särskild blankett. Flygtiden får inte överstiga 4 timmar. Från graviditetsvecka 38 är det inte möjligt att flyga med SAS, om du väntar ett barn. Från graviditetsvecka 32 är det inte möjligt att flyga med SAS om du väntar mer än ett barn. Du kan resa med SAS utan läkarintyg upp till och med 27:e veckan om du väntar mer än ett barn. Var medveten om att detta också gäller för hemresan. I graviditetsvecka 28-31 måste resan godkännande av SAS Medical Department och kräver en särskild blankett. Flygtiden får inte överstiga 4 timmar. Se formulär ovan.

SunExpress
Du kan resa med SunExperss utan läkarintyg upp till och med graviditetsvecka 34. Från graviditetsvecka 35, är det inte möjligt att resa med SunExperss. Om du är osäker på hur du ska förhålla sig till flygreglerna i samband med graviditeten, rekommenderar vi att du kontaktar flygbolaget.Detta besvarade min fråga / Detta besvarade inte min fråga

Tack för att du hjälper oss att bli bättre.


Om du inte hittade vad du sökte kan du alltid ställa din fråga till oss på info@sunweb.se, så svarar vi dig så fort vi kan! 

E-post

Du kan alltid skriva till oss på info@sunweb.se, men det snabbaste sättet att nå oss är via vårt kontaktformulär.  

Till kontaktformulär

Telefon

Öppettider:

Mån-fre: 09:00-15:00 

Lör-sön: stängt

Ring oss på tel: 040-66 88 100

Facebook

För korta frågor, tips och inspiration besök vår Facebook sida.

Besök sida

Värt att veta

Besök vår värt att veta sida för att få viktig information till före, under och efter din resa.

Läs mer

E-post

Du kan alltid skriva till oss på info@sunweb.se, men det snabbaste sättet att nå oss är via vårt kontaktformulär.  

Till kontaktformulär

Telefon

Öppettider:

Mån-fre: 09:00-15:00 

Lör-sön: stängt

Ring oss på tel: 040-66 88 100

Facebook

För korta frågor, tips och inspiration besök vår Facebook sida.

Besök sida

Värt att veta

Besök vår värt att veta sida för att få viktig information till före, under och efter din resa.

Läs mer