Holiday Doctor

Din semesterdoktor online!

  1. Hem
  2. Sunweb App
  3. Holiday Doctor

Nyhet i Sunwebs app - Holiday Doctor

Ha en doktor i fickan under semestern!

För att du som semesterfirare ska kunna åka på semester med en säker känsla lanserar vi i samarbete med vår försäkringspartner AXA, Holiday Doctor. Via Sunweb-appen kan du nu enkelt genomföra en online-konsultation med en engelsktalande läkare. Onlineläkare är tillgängliga dygnet runt för att hjälpa våra resenärer med hälsorelaterade riktlinjer via samtal.

 

HUR FUNGERAR DET?

• Gå in på Sunweb-appen via din smartphone, surfplatta eller laptop

• Gå till menyn och klicka på "Holiday Doctor"

• Klicka på ikonen med telefonen för en online-konsultation med en läkare

Samtalen genomförs via ett brittiskt telefonnummer. Efter en första samtalet är en intervju med en läkare nästan alltid möjlig inom 1 timme. Läkaren kan ställa en diagnos, ge riktlinjer och även upprätta ett recept på läkemedel. Detta kommer därefter göras tillgängligt för patienten på lokala apotek.

Din semesterdoktor

  • Kostnadsfri konsultation online med en läkare
  • Tillgängligt dygnet runt
  • Åk på semester med utan bekymmer

Vanliga frågor om Holiday Doctor

Är det skillnad på att använda Holiday Doctor för en telefonkonsultation och en fysisk konsultationen med en allmänläkare?

Den enda skillnaden mellan en telefonkonsultation och en fysisk konsultation är att konversationen kommer sker via telefonen.

Du kommer att prata med en allmänläkare och kan söka läkarvård samt få behandlingsalternativ om det behövs.

 

Kan Holiday Doctor agera akutmottagning?

Nej, Holiday Doctor och en telefonkonsultation är inte en akuttjänst. Vid en medicinsk nödsituation rekommenderar vi starkt att du omedelbart ringer till den lokala räddningstjänsten.

Endast om du är osäker eller är orolig över ditt nuvarande hälsotillstånd bör du använda Holiday Doctor. Du kan komma åt tjänsten via Sunweb-appen, där du kommer att ha en konsultation med en läkare som ger dig medicinsk vägledning eller hänvisar dig till den lokala akutmottagningen.

 

I vilka fall bör jag använda Holiday Doctor?

Tjänsten låter dig tala med en allmänläkare. Den är därför lämpligt vid förkylnings- och influensasymtom, allergier, övre luftvägsinfektioner, hudproblem, ortopedi, pediatriska problem, receptförnyelser, skanningar och blodprov.

 

Hur fungerar Holiday Doctor?

 

Måste jag betala för att använda Holiday Doctors telefonkonsultation?

Nej, det är gratis att använda Holiday Doctor. Du har tillgång till ett obegränsat antal telefonkonsultationer.

 

Kommer jag att få ersättning för mina medicinska kostnader?

Vi rekommenderar alltid att du kontrollerar din reseförsäkring för medicinska kostnader, eftersom undantag är desamma, även om du använder Holiday Doctor. Kontrollera alltid så att din försäkring täcker medicinska kostnader. 

 

Hur får jag recept?

Om läkaren ordinerar ett recept under din konsultation kommer detta göras tillgängligt för upphämtning. Läkaren kommer att ge råd om vad som gäller dig inom de lokala bestämmelserna i det land du befinner dig i.

 

Är min data skyddad och säker?

Att skydda och säkra åtkomst till din personliga information är vår prioritet. Vår tjänst överensstämmer helt med tillämpliga lagar och förordningar i varje jurisdiktion, och i synnerhet med den allmänna dataskyddsförordningen (EU) 206/679 (“GDPR”). Mer information finns i den juridiska informationen under 'Om' i Sunweb-appen eller så kan du komma åt integritetspolicyn via telefon.

 

Var kan jag hitta Holiday Doctor?

 

Hur kan jag få min åtkomstkod?

Din åtkomstkod finns i Sunweb-appen

Ladda ner appen i Google Play eller App Store.

Ladda ner vår smidiga app

Med den praktiska Sunweb-appen har du alltid din bokningsinformation nära till hands. På så sätt kan du när som helst se alla reseuppgifter, resehandlingar och betalningsuppgifter.

Meddelanden i appen håller dig också informerad om på ditt resmål. Till exempel kommer du att få avreseinformation via appen så att du vet vilken tid din transfer till flygplatsen hämtar dig. Nu är även Holiday Doctor tillgänglig i appen; med denna kan du enkelt konsultera en läkare på engelska!