Tillbaka

Resor till Gazipasa

Destination image

Gazipasa är Alanyas nya flygplats, som gör Alanya ännu mer populärt som resmål, eftersom transfern är mycket kortare än från Antalyas flygplats.

Alanya ligger ut till Medelhavet vid foten av de vackra Taurusbergen. Staden har under de senaste åren blivit svenskarnas favoritsemesterorter i Turkiet, och den unika blandningen av välfungerande semesterstad, turkisk gästfrihet, inbjudande klimat och hård och orörd natur förklarar varför. Tusentals av svenskar och resenärer från hela världen besöker staden året runt. Förutom de imponerande stränderna som staden erbjuder, erbjuder den även historiska sevärdheter, kulturella upplevelser och bra shoppings möjligheter för alla smaker.

Stadens sevärdheter inkluderar både fästning på udden, Damlatas grottan, den innehåller droppsten som går 15–20 000 år tillbaka i tiden, Piratgrottan, var pirater en gång höll kvinnliga fångar inspärrade, och Fosfor grottan med glödande klippformationer.

I den gamla stadsdelen omkring hamnen och fästningen på udden, går de smala slingrande gatorna förbi gamla byggnader, moskéer och stadens basar. Vid båthamnen ligger det stora träbåtar sida vid sida redo att segla besökarna runt till oförglömliga semesterdagar på havet. På kvällen bidrar de till den vackraste utsikten från några av stadens bästa restauranger och barer, som ligger här. Vill du ut i natten, finns det flera nattklubbar och populära diskotek, där lokala och internationella DJs spelar dagens hits, tills staden säger godnatt och gör sig redo för ännu en semesterdag, när solen åter står högt på himlen.

Läs mer Läs mindre

Utflykter

a picture
Upptäck Alanya

Upplev kulturen i Alanya med din guide! Ta linbanan till det imponerande slottet. Besök det gamla slottet, Dim grottorna som sägs ha helande krafter och njut av en underbar picknick vid Dim floden. Här får du också chansen att ta ett dopp i det svalkande flodvattnet. Vi avslutar dagen med en båttur längs grottorna och den berömda Kleopatra stranden.

a picture
Utflyktsinformation

De angivna priserna är vägledande och det är möjligt att utflykter avviker från beskrivningen eller ställs in på grund av bristande intresse. För barn gäller andra priser.

a picture
Alanya city tour

Det ultimata tillfället att lära känna Alanya med din guide. Vi besöker det berömda Röda tornet och det gamla varvet. Vi går genom de smala gatorna i Tophane och den atmosfäriska basaren i hamnen, ta en titt i guldbutiken och njut av en imponerande panoramautsikt över staden!

a picture
Romans Dream

Gillar du historia? Då bör du inte missa detta besök till den bäst bevarade amfiteatern, Aspendos! Efter det gör vi ett besök hos en juvelerare och sen får du njuta av en typisk turkisk lunch i Taurusbergen. Vi avrundar i Side med dess berömda Apollo tempel och en mängd gamla fornlämningar. Självklart kommer du också att ha tid att promenera genom centrum på egen hand, shoppa eller ta en drink på en av de vackra terrasserna i hamnen.

a picture
Sunweb Pearl

Om du besöker Turkiet är en båttur en av de saker du bör passa på att göra. Med mycket sol, frisk luft och vacker natur är området perfekt för en dag på havet. Vi avgår från hamnen i Kemer. Under resan besöker vi två stränder, en med sand från Bahamas och stranden vid Phaselis. Under stoppen kan du ta ett dopp i vattnet eller sola på båten. En avslappnad dag endast för Sunweb-gäster, ingen hög musik, lyxig lunchbuffé, inklusive drycker och Sunweb-underhållning för barnen som tillhandahålls av Sunwebs guider.