Tillbaka

Resor till Gazipasa

Destination image

Gazipasa är Alanyas nya flygplats, som gör Alanya ännu mer populärt som resmål, eftersom transfern är mycket kortare än från Antalyas flygplats.

Alanya ligger ut till Medelhavet vid foten av de vackra Taurusbergen. Staden har under de senaste åren blivit svenskarnas favoritsemesterorter i Turkiet, och den unika blandningen av välfungerande semesterstad, turkisk gästfrihet, inbjudande klimat och hård och orörd natur förklarar varför. Tusentals av svenskar och resenärer från hela världen besöker staden året runt. Förutom de imponerande stränderna som staden erbjuder, erbjuder den även historiska sevärdheter, kulturella upplevelser och bra shoppings möjligheter för alla smaker.

Stadens sevärdheter inkluderar både fästning på udden, Damlatas grottan, den innehåller droppsten som går 15–20 000 år tillbaka i tiden, Piratgrottan, var pirater en gång höll kvinnliga fångar inspärrade, och Fosfor grottan med glödande klippformationer.

I den gamla stadsdelen omkring hamnen och fästningen på udden, går de smala slingrande gatorna förbi gamla byggnader, moskéer och stadens basar. Vid båthamnen ligger det stora träbåtar sida vid sida redo att segla besökarna runt till oförglömliga semesterdagar på havet. På kvällen bidrar de till den vackraste utsikten från några av stadens bästa restauranger och barer, som ligger här. Vill du ut i natten, finns det flera nattklubbar och populära diskotek, där lokala och internationella DJs spelar dagens hits, tills staden säger godnatt och gör sig redo för ännu en semesterdag, när solen åter står högt på himlen.

Läs mer Läs mindre
Resor till Gazipasa

Utflykter

Manavgat

Sunwebs utflykt till Manavgat är den perfekta resan för hela familjen! Besök först Manavgat-vattenfallet, och njut sedan av båtturen ner till Manavgat-floden. Vi lägger till där floden mynnar ut i havet och medan besättningen förbereder lunchen kan du ta ett dopp, antingen i havet eller i floden. Efter lunchen besöker vi regionens största marknad där du kan göra förmånliga inköp i de hundratals spännande båsen.

Hamam

Det bästa sättet att börja din semester är att besöka det turkiska badet hamam. Här kommer du att få en trevlig och lyxig avkopplande start på semestern. Efter en stund i ångbastun eller bastun där din kroppstemperatur ökar och porerna öppnas ska du ta ett dopp i ett iskallt bad. Temperaturskiften ökar blodflödet och efter det går du in i "hararet", det varma rummet. Här lägger du dig på en stor uppvärmd marmorsten och skrubbas med en hamphandske för att ta bort alla döda hudceller. Därefter blir du masserad med det mjukaste olivtvålskum. Din hud kommer att bli mjuk och mer mottaglig för solen. Behandlingen avslutas med en skön oljemassage.

Green Canyon

Under den här utflykten kommer du att upptäcka den vackra naturen cirka 20 kilometer utanför Side. The Green Canyon är den största sjön på Turkiets sydkust och har fått sitt namn efter de imponerande bergväggar och vackra turkos-gröna vatten. Det perfekta stället att ta vackra bilder! Vi gör också ett stopp för bad. Under utflykten bjuds det på lunch och drycker.

Sunweb Special

Upptäcka den vackra naturen och den gamla staden Side. Utflykten börjar med en tur genom bergen och sedan stannar vi vid en typisk turkisk by för att avnjuta en traditionell lunch. Restaurangen är belägen på ett berg med vacker utsikt. Därefter fortsätter resan till Side där alla har tid att utforska denna gamla stad.