1. Hem
  2. Solresor
  3. Sätesbokning & bagage
  4. Ellinair

Ellinair

Sätesreservation och extra bagage

Med Ellinair kan du boka extra tillval för din flygresa. Nedan kan du läsa hur du gör detta. Du kan också läsa vilka riktlinjer för bagage och graviditet som gäller för flygningar med Ellinair.

Du kan boka ett specifikt säte från 60 dagar före avgång och upp till 96 timmar före avgång.

För sätesreservationer måste alla resande deltagare väljas för både tur- och returresa.

Så här gör du:

  1. Gå till Paxport.
  2. Logga in med ditt bokningsnummer avresedatum. Om endast hemresan är med Ellinair är det hemresedatumet du anger
  3. Följ stegen och gör dina val.
  4. Betalning sker via kreditkort direkt till Paxport, som hanterar betalningar för Ellinair.
  5. Efter bokningen får du en kvittering. Skriv ut denna och ta med till flygplatsen.
  • Observera att barn under 15 år, personer med rörelsehinder, personer som reser med djur eller syrgasanordning får inte sitta vid nödutgångar när de reser med Ellinair.

Bagage

Bagageregler för Ellinair

Barn över 2 år och vuxna som reser med Ellinair har rätt till 8 kg handbagage per person. 
När du reser med spädbarn (0-23 månader) kan du gratis ta med klappvagn eller barnvagn. Om klappvagn eller barnvagn önskas medbringas för barn över 2 år gäller detta som incheckat bagage.
Bebisar har rätt till 10 kg incheckat bagage på resor med Ellinair.

Specialbagage

Om du ska ta med specialbagage som till exempel en cykel eller en golfbag på din semester, vänligen kontakta oss. Vi kontaktar sedan flygbolaget och kan därefter informera dig om priset.
Beroende på specialbagagets storlek kräver vi att privat transfer bokas. Därför behöver vi veta vilken typ av specialbagage du vill ta med.
Priset för privat transfer meddelas på begäran.
När du beställer ett tillägg sker detta via marktjänstbolaget Paxport, som ansvarar för detta åt flygbolaget. Sunweb kan därför inte hållas ansvariga för eventuella tekniska problem och inte heller åtgärda dessa.

Hjälpmedel

Om du är i behov av assistans på flygplatsen och / eller ta med din egen rullstol eller rullator, måste detta meddelas så snart som möjligt. Vi behöver informeras om typen av hjälpmedel, mått och vikt.
Rullstol och rullator är gratis att checka in och ta med på din semester. Om ditt rörelsehinder gör att du inte kan gå upp för trappan på bussen eller ditt hjälpmedel fyller mycket plats, kräver vi att specialtransfer beställs. Priset för detta anges på förfrågan.

Graviditet

Vid graviditet ska du vara uppmärksam på riktlinjerna för varje flygbolag.
Ellinair tillåter dig att resa utan ett läkarintyg fram till graviditetsvecka 25. Därefter krävs läkarintyg som även ska vara giltigt vid tidpunkten för hemresan. Efter graviditetsvecka 38 är det inte möjligt att flyga med Ellinair.

Vi vill göra dig uppmärksam på att Sunweb inte tar ansvar för avslag i samband med graviditet och har ingen inverkan på huruvida flygbolaget eventuellt ändrar reglerna för gravida passagerare.