1. Hem
  2. Solresor
  3. Sätesbokning & bagage
  4. DAT

DAT

Sätesreservation och extra bagage

Tyvärr är det inte ännu möjligt att boka ett tilläggstjänster när du flyger med DAT på en resa med Sunweb. Vi arbetar för närvarande med att erbjuda denna tjänst.

Bagage

Bagageregler för DAT

Barn över 2 år och vuxna som reser med DAT har rätt till 5 kg handbagage per person. 
När du reser med spädbarn (0-23 månader) kan du gratis ta med klappvagn. Om klappvagn eller barnvagn önskas medbringas för barn över 2 år gäller detta som incheckat bagage.
Barn har rätt till bebisar 5 kg incheckat bagage på resor med DAT.

Specialbagage

Om du ska ta med specialbagage som till exempel en cykel eller en golfbag på din semester, vänligen kontakta oss. Vi kontaktar sedan flygbolaget och kan därefter informera dig om priset.
Beroende på specialbagagets storlek kräver vi att privat transfer bokas. Därför behöver vi veta vilken typ av specialbagage du vill ta med.
Priset för privat transfer meddelas på begäran.

Hjälpmedel

Om du är i behov av assistans på flygplatsen och / eller ta med din egen rullstol eller rullator, måste detta meddelas så snart som möjligt. Vi behöver informeras om typen av hjälpmedel, mått och vikt.
Rullstol och rullator är gratis att checka in och ta med på din semester. Om ditt rörelsehinder gör att du inte kan gå upp för trappan på bussen eller ditt hjälpmedel fyller mycket plats, kräver vi att specialtransfer beställs. Priset för detta anges på förfrågan.

Graviditet

Vid graviditet ska du vara uppmärksam på riktlinjerna för varje flygbolag.
DAT tillåter dig att resa utan ett läkarintyg fram till graviditetsvecka 34. Veckorna 35 – 37 krävs läkarintyg som även ska vara giltigt vid tidpunkten för hemresan. Från graviditetsvecka 38 är det inte möjligt att flyga med DAT.

Vi vill göra dig uppmärksam på att Sunweb inte tar ansvar för avslag i samband med graviditet och har ingen inverkan på huruvida flygbolaget eventuellt ändrar reglerna för gravida passagerare.