1. Hem
  2. Solresor
  3. Res tryggt med Sunweb
  4. När du reser med Sunweb

När du reser med Sunweb

Många oroar sig för själva resan och kontakten med andra människor ska öka smittorisken. Dock arbetar både flygplats- och flygpersonal aktivt med att etablera och upprätthålla säkerheten, dessutom är det krav på att bära munskydd både i terminalen och under själva flygningen. 

På resan 

En vanlig missuppfattning är att smittorisken är större i ett flygplan, men faktum är att avancerade partikelfilter gör att luften i kabinen renas och är därför säkrare än många andra transportmedel. När du anländer och hämtat ut ditt bagage möts du av våra trevliga guider som visar dig till rätt transferbuss. Tyvärr kan guiden inte följa med på bussen, men de har spelat in ett meddelande med all information du behöver. Du kommer dessutom få ett välkomstbrev som bland annat innehåller telefonnummer för kontakt med din lokala guide. 

På resmålet

Den rådande situationen är ny för oss alla och förhållningsreglerna kan variera mycket beroende på vart du väljer att resa. Vi vill dock att du ska veta att vi inte erbjuder resor till resmål där vi inte anser att du kan fira en bekväm semester. Det betyder att inga resmål har någon form av utegångsförbud eller begränsade badmöjligheter, samt att du ska kunna få dig något gott att äta och dricka, utan några problem.  

Fördelar

En stor skillnad med att resa just nu är att inte så många andra gör det, och det därför är gott om plats både på strand och i städerna. Det kan jämföras med att åka utanför högsäsongen, så om du vill uppleva ett resmål från en mindre turistig sida, är det nu du ska resa.      

  • Res endast om du är frisk
  • Förbered dig på en annorlunda semester
  • Få ett friskhetsintyg
  • Håll dig uppdaterad om lokala förhållningsregler
  • Glöm inte att ta med munskydd
  • Följ Utrikesdepartementens reserådgivning