Fram till vilken vecka av min graviditet kan jag flyga?

Ändrad den 04 Oct 2023

Olika regler gäller för olika flygbolag.


BH-Air
Du kan resa med BH-Air utan läkarintyg fram till och med 27:e veckan utan läkarintyg. I graviditetsvecka 26-33 krävs läkarintyg. Var medveten om att detta också gäller för hemresan. Från graviditetsvecka 34 är det inte möjligt att flyga med BH-Air.


Freebird
Du kan resa med Freebird utan läkarintyg upp till och med 27:e veckan om det inte finns några kända komplikationer. Från graviditetsvecka 28-35 krävs läkarintyg. Var medveten om att detta också gäller för hemresan, och får inte utfärdas tidigare än 7 dagar före resan. Från graviditetsvecka 36 är det inte möjligt att flyga med Freebird. Väntar du mer än ett barn är det inte möjligt att flyga med Freebird från och med vecka 32.


Norwegian
Du kan resa med Norwegian utan läkarintyg upp till och med 35:e veckan om det inte s. 12 finns några kända komplikationer. Efter graviditetsvecka 35 krävs läkarintyg. Var medveten om att detta också gäller för hemresan. Från graviditetsvecka 37 är det inte möjligt att flyga med Norwegian.


SAS
Du kan resa med SAS utan läkarintyg upp till och med 35:e veckan, om du väntar ett barn. Var medveten om att detta också gäller för hemresan. I graviditetsvecka 36 och 37 måste resa godkännas av SAS Medical Department och kräver en särskild blankett. Flygtiden får inte överstiga 4 timmar. Från graviditetsvecka 38 är det inte möjligt att flyga med SAS, om du väntar ett barn. Från graviditetsvecka 32 är det inte möjligt att flyga med SAS om du väntar mer än ett barn. Du kan resa med SAS utan läkarintyg upp till och med 27:e veckan om du väntar mer än ett barn. Var medveten om att detta också gäller för hemresan. I graviditetsvecka 28-31 måste resan godkännande av SAS Medical Department och kräver en särskild blankett. Flygtiden får inte överstiga 4 timmar. Se formulär ovan.


SunExpress
Du kan resa med SunExpress utan läkarintyg upp till och med graviditetsvecka 34. Från graviditetsvecka 35, är det inte möjligt att resa med SunExperss. Om du är osäker på hur du ska förhålla sig till flygreglerna i samband med graviditeten, rekommenderar vi att du kontaktar flygbolaget.

 

Vueling

Vueling tillåter dig att resa utan ett läkarintyg fram till graviditetsvecka 27. Från vecka 28 till 35 krävs läkarintyg som även ska vara giltigt vid tidpunkten för hemresan. Från vecka 36 är det inte möjligt att flyga med Vueling.

Var artikeln till hjälp?

Toppen!

Tack för din feedback

Vi beklagar att det inte var till hjälp

Tack för din feedback

Berätta för oss hur vi kan förbättra den här artikeln!

Välj minst en av orsakerna
CAPTCHA-verifiering krävs.

Feddback skickat

Vi uppskattar din feedback och uppdaterar artikeln vid behov

Frågor kring samma ämne

Relaterade frågor

Har du inte hittat ditt svar?

kontakta oss!

Ring oss på tel/WhatsApp: +46406688100


Öppettider:

Mån-fre: 09:00-17:00

Lör-sön: 10:00-14:00


Se våra avvikande öppettider

Sociala medier

Ställ din fråga genom ett direktmeddelande via någon av våra sociala medieplattformar. Vi kommer att besvara ditt meddelande under våra öppettider:


Mån-fre: 09:00-17:00

Lör-sön: 10:00-14:00


Se våra avvikande öppettider

Skicka oss ett mejl

Du kan även skicka oss ett mejl via något av våra kontaktformulär. Beroende på arbetsbelastning svarar vi inom några arbetsdagar.