1. Hem
  2. Solresor
  3. Förenade Arabemiraten
Förenade Arabemiraten

Resor till Förenade Arabemiraten

Resor till Förenta Arabemiraten

För dig som söker en modern storstadssemester med en nypa spännande, autentisk kultur är resor till Förenta Arabemiraten (UAE) det klara valet. På den arabiska halvön vid Persiska  ligger detta land som består av de sju till stor del självständiga emiraten Abu Dhabi, Ajman, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah och Umm al-Qaywayn och kanske den mest kända i semestersammanhang, Dubai. Temperaturen ligger runt 40 grader under sommarmånaderna och ca 25 under vintermånaderna, vilket gör detta till ett perfekt vinterresmål. Dessutom är restiden till detta underbara land relativt kort!

Shopping i Förenta Arabemiraten

Världens största, högsta och lyxigaste är inte ovanligt att höra när du besöker ett av världens rikaste länder. Ett exempel på detta är Mall of Emirates som har världens högsta inomhusskidbacke. För dig som vill uppleva höga skyskrapor, vackra parker och imponerande gallerior är detta ett drömresemål. Framför allt i Dubai är shopping möjligheterna oändliga med sina köpcentrum där du hittar märkeskläder och elektronik i tusentals butiker men också lokala marknader med bås i långa rader som säljer fina souvenirer och hantverk.
  

Förenta Arabemiratens många vackra stränder

Är målet med din resa till Förenta Arabemiraten att spendera massor av tid på stranden kommer du inte att bli besviken. Längs den 750 km långa kuststräckan hittar du fina hotell, kritvita stränder och klarblått hav. Dubai kallas ibland för Mellanösterns Miami tack vare sina breda vita sandstränder med lyxiga faciliteter och beach clubs. Det fantastiska är att alla stränder har sin egen nisch, så oavsett om du vill lära dig surfa eller hålla på med olika sattensporter eller om du bara vill ta det lugnt och njuta med familjen.
  

Saker att uppleva

Om du bestämmer dig för en resa till Förenade Arabemiraten kommer du inte bli besviken, här finns stränderna, lyxen, naturen, ett enormt utbud av olika aktiviteter. De större städerna omges av öken som låter dig prova på allt från offroad safari till sandsurfing. Vill du se mer av landet rekommenderas det att ta en kryssning som låter di uppleva mer av landets vackra natur. För familjer och dig som älskar vattenrutschbanor finns det gott om överdådiga vattenparker både på och utanför hotellen.

Res med Sunweb till Förenta Arabemiraten

Sunweb har flera trevliga- och familjevänliga hotell i Dubai, oavsett om du vill bo centralt eller nära stranden har vi den perfekta semestern för dig. 

Observera att du måste vara 21 år för att checka in på ett hotell i Förenta Arabemiraten. Är du yngre måste du ha med en förmyndare eller en kopia av förmyndarens pass samt ett underskrivet intyg att du får resa. Det är även värt att notera att personer under 21 inte får dricka alkohol.

Det finns ingen Sunweb-reseguide i Förenade Arabemiraten. Du kommer att välkomnas på plats av vår lokala engelsktalande representant

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Förenade Arabemiratens huvudstad är Abu Dhabi.

 

Grannländer:

Förenade Arabemiraten gränsar till Saudiarabien och Oman och Persiska viken och Omanbukten.

 

Språk:

Det officiella språket är arabiska, men nästan alla förstår engelska.

 

Tid:

Under vintertid är tidsskillnaden 3 timmar efter. Under vår sommartid är det 2 timmar efter.

 

religion:

Islam är landets officiella religion, 96% av befolkningen är muslimer. Andra religioner respekteras, 4% av befolkningen är kristna, hinduiska eller av en annan religion.

 

Ramadan:

Ramadan spelar en viktig roll. Även om inte allt är stängt i turistorterna, är detta något som bör tas i beräkning.

 

Valuta:

Den officiella valutan är Dirham (AED), 1 dirham = ca 2,5 SEK / 1 SEK = 0,38 Dirham (september 2019). De Visa och Mastercard accepteras på hotell, de flesta restauranger och köpcentra. Du kan även hämta ut kontanter via bankomater.

Tips: Kontrollera innan din semester om du kan använda ditt betalkort utanför Europa och aktivera det vid behov.

 

Turistskatt:

Det är obligatoriskt att betala turistskatt i Dubai och Ras Al Kheimah. Detta belopp ligger mellan 15:- och 45:- per person/natt (beroende på typ av boende) och du måste betala på plats.

 

Resedokument:

Du måste ha ett giltigt pass, som är giltigt i minst 6 månader efter resan. För en vistelse på mindre än 30 dagar får du ett gratis visum vid ankomst till flygplatsen (stämpel i ditt pass). Att ha rätt papper är ditt eget ansvar. Om du inte har svensk nationalitet bör du alltid kontakta ambassaden för det land där du vill resa om du behöver visum. Sunweb kan inte hållas ansvarigt för detta.

 

Ström:

Spänningen är 220 volt. För att använda vägguttagen kommer du att behöva en strömadapter.

 

Telefon:

Vi rekommenderar att du begränsar antalet samtal och sms så mycket som möjligt på grund av de höga kostnaderna. Fråga din leverantör om detta före din semester. Vill du använda internet via din telefon? Vi rekommenderar att du gör detta via ett trådlöst nätverk. Stäng alltid av din dataroaming utomlands.

 

Nödnummer:

Nödnummer i Förenade Arabemiraten för polis och ambulans är 999. För brandkåren ska du ringa 997.

 

Mat och dryck:

Utbudet av restauranger och barer är stort både inom och utanför hotellen. Många hotell har flera restauranger med olika specialiteter. Typiska arabiska rätter tillagas ofta med lamm, kyckling, bönor, kikärter och kryddor.

Alkohol serveras på alla hotell, restauranger och barer med tillstånd, förutom under Ramadan-perioden.

Vattnet i Dubai är annorlunda än du är van vid i Sverige. Det rekommenderas inte att dricka kranvattnet. Det bästa du kan göra är att köpa vatten på flaska i snabbköpet eller på ditt hotell.

 

* Observera att med nyårsafton finns det en extra obligatorisk avgift för nyårsafton på många hotell. Denna avgift har redan inkluderats i resesumman.

 

Dricks:

Det är vanligt att ge dricks på cirka 10% i barer och restauranger.

 

OBS:

Att sola och bada toppless är strängt förbjudet

Badkläder får endast bäras på stränderna och på hotellen, du bör även bära lämpliga kläder på allmän plats.

Fotografera inte människor utan tillstånd och särskilt kvinnor.

Allmän berusning är olagligt

 

Öppettider:

Butikerna är vanligtvis öppna från lördag till torsdag, från 10.00 till 22.00 och på fredag från 14.00 till 22.00.

 

Allmänna helgdagar:

Under perioden november till mars har Förenade Arabemiraten följande helgdagar:

2 december nationaldagen

25 december jul

1 januari nyårsdagen

De islamiska helgdagarna, såsom slutet av Ramadan och sockerfestivalen varierar från år till år.

 

Reseguide:

Det finns ingen Sunweb-reseguide i Förenade Arabemiraten. Du kommer att välkomnas av vår lokala engelsktalande representant.

 

Under 21:

Personer under 21 år är minderåriga i Förenade Arabemiraten. Det är vissa hotells policy att inte ta emot gäster under 21 år om ingen i resesällskapet är äldre än 21. Detta skiljer sig åt mellan hotell.