Villkor for Fri Ombokning

  1. Hem
  2. Skidresor
  3. Fri ombokning
  4. Villkor

Villkor för Fri Ombokning

Flexibel ombokning innebär att du utan någon speciell anledning kan omboka din resa till en annan resa med annat boende (samma resmål eller ett helt annat) och/eller avresedatum utan ombokningsavgift. Detta gäller endast om den nya resan är tillgänglig på vår hemsida. 
Du kan använda dig av flexibel ombokning en gång.  
Ombokningsförsäkring kan nyttjas fram till 14 dagar före avresa till och med den. Detta gäller endast skidresor med egen transport eller buss.  
Vanlig ombokning (bokningar gjorda fr.o.m. 18.09.2020.) kan ändras upp till 6 veckor före avresa.  
Flexibel ombokning kan endast göras till resor som är tillgängliga på hemsidan vid ombokningstillfället. 
Du betalar det pris som gäller vid tillfället för ombokningen. Om din nya bokning är dyrare än din ursprungliga bokning, betalar du mellanskillnaden till oss. Om din nya bokning är billigare än din ursprungliga bokning, kommer vi att utfärda ett 12-månaders värdebevis för att boka extra tjänster eller tillägg (bagage, biluthyrning, försäkring), en ny semester. Du kan också välja att få pengarna återbetalda. Om betalning har gjorts med ett värdebevis återbetalas beloppet till värdebeviset. 
Endast bokningsansvarig för resan kan omboka och använda värdebeviset. Flexibel ombokning är endast möjligt genom att välja en ny paketresa och i det första steget av bokningsprocessen ange att du vill omboka din nuvarande bokning (i fallet med flera bokningar kan du välja vilken bokning som ska ombokas). 
Det är inte möjligt att använda flexibel ombokning när en resa redan har avbokats (av oss) eller om du skickat en ansökan om avbokning. 
Om den nya bokningen avbokas av Sunweb får du ett värdebevis eller återbetalning.  
Om du väljer att avboka den nya bokningen själv kommer de vanliga avbokningskostnaderna att appliceras.  
Om du nyttjar den flexibla ombokningstjänsten, accepterar du även att få ett värdebevis på restvärdet och därmed överger din rätt till återbetalning av beloppet från Sunweb. 
Sunweb förbehåller sig rätten att avbryta genomförandet och vidta rättsliga åtgärder vid misstankar om missbruk av tjänsten. 
Sunweb förbehåller sig rätten att utan förvarning säga upp erbjudandet, ändra villkor eller information, utan att Sunweb på något sätt är skyldigt att betala skadestånd till resenärer. 
Ändringar, uppsägning eller ändringar av villkoren eller innehållet kommer att meddelas av Sunweb via hemsidan. 
Samma regler gäller för dessa villkor som gäller för den nya bokningen. 

Villkor för värdebevis vid ombokning 

Du får ett värdebevis eftersom du flexibelt har ombokat den resa du har bokat med Sunweb Group GmbH, på grund av osäkerheten kring coronaviruset, till en annan paketresa som är billigare än den ursprungliga resan. 

Giltighet 

Datum för utfärdande av detta värdebevis är dagen då den nya bokningen beställs. Med detta värdebevis kan du boka en ny resa eller extra tillägg och tjänster (bagage, biluthyrning, försäkring). Om du inte kan hitta en lämplig resa, kommer vi att återbetala det relevanta beloppet till dig. 

Lösa in 

Värdebeviset kan användas som betalningsmetod för alla resor som erbjuds av ett av Sunweb, skid- och solresor. 
I det osannolika fallet att din nybokade resa också avbokas, av oss eller av dig själv, och du har rätt till återbetalning, utbetalar Sunweb detta belopp i form av ett värdebevis eller återbetalning. Du accepterar detta när du gör den nya bokningen. 

Värde på värdebeviset 

Om din nya resa är billigare så finns mellanskillnaden på ditt värdebevis. 
Inga rättigheter kan härledas från tryck- och / eller skrivfel. 

Hur nyttjar man Fri Ombokning

1. Logga in på ditt Mitt Sunweb-konto
2. Gå till den bokning du vill omboka och klicka på ombokningsknappen. 
3. Du kan välja att omboka samma hotell till ett senare datum, men också ett helt nytt hotell eller destination. 
4. Du kommer sedan kunna välja en ny semester baserat på dina tidigare val. Välj rätt datum samt rumstyp i pristabellen och gå vidare. Observera att du endast kan omboka till de alternativ som finns tillgängligt på hemsidan. Om det hotell du söker inte finns kan vi inte garantera att det kommer dyka upp innan tiden för ombokning löpt ut.  
5. Högst upp i bokningssteg 1 väljer du din nuvarande bokning som du vill byta ut och fortsätter till nästa bokningssteg. 
6. Utför din bokning och fyll i alla uppgifter som normalt. 
7. När du genomfört din nya bokning avbokas den gamla automatiskt. Gå in på ditt Mitt Sunweb-konto igen för att se att den gamla resan avbokats. Det kan ta upp till en timme innan allt är synligt inne på ditt konto.  
8. Du kommer att få en bokningsbekräftelse. Några minuter senare kommer du få mejl med bland annat en bekräftelse av ombokningen. Det kan ta upp till en timme innan du får bekräftelsen.  
9. Om du går igenom dessa steg kommer den nya resan att hanteras som att den betalats med ett värdebevis. Det inbetalad beloppet för resan som avbokades (ombokades) omvandlas automatiskt till ett värdebevis som överförs direkt till den nya bokningen. Du kommer att få en bekräftelse på detta några minuter efter bokningen. 
10. Om din nya bokning är billigare än den gamla kommer du att få ett värdebevis med den resterande summan. Du kan använda denna för att göra uppgraderingar extra tjänster på din resa. Värdebeviset skickas till dig via e-post.  
Är kostnaden för bokningarna samma behöver du inte göra något. 
Om din nya bokning är dyrare ska du överföra det resterande beloppet enligt våra allmänna betalningsvillkor.