1. Hem
  2. Skidresor
  3. Cypern
Cypern

Resor till Cypern

Res med Sunweb till Cypern

Den vackra ön ligger i den östra delen av Medelhavet där Europa, Afrika och Asien möts, mellan Turkiet och Egypten. Inflygningen över Cypern bjuder på fantastisk utsikt över det lilla landets många vackra sandstränder, men resor till Cypern bjuder också på branta klippor och lummiga olivlundar. Tack vare sitt strategiska läge har detta upplevelserika land tillhört många riken genom historien, som alla har lämnat imponerande byggnader efter sig – detta och lite till är vad som väntar på Cypern!

Vackra stranddagar i Cypern

Vad som gör resor till Cypern så speciella är bland annat det härliga medelhavsklimatet och kristallklara vattnet som är perfekt för alla som söker en avkopplande solsemester på några av Medelhavets mest fantastiska stränder. Längs Cyperns södra kust sträcker sig kilometerlånga sandstränder, och det är inte långt mellan de många familjevänliga sandstränderna, som med solstolar, parasoller och vattensporter erbjuder en perfekt miljö för härliga stranddagar. På många ställen är vattnet så klart att du kan se vackra fiskar som simma på havsbotten, och en snorkeltur utanför Cyperns kust är lite av ett äventyr. För dig som vill gå djupare erbjuder östkusten, och framför allt området runt Cape Greco, gott om dykskolor där du hart möjligheten att komma närmre fiskarna och undervattenslivet.

På Cypern väntar underbar natur och fascinerande historiska platser. Genom historien har Cypern tillhört tio olika nationer, som alla har bidragit till att forma ön och berikat ön med ett antal kulturskatter. Besök t.ex. Kato Pafos med en vacker amfiteater, som fortfarande används idag.

Den cypriotiska naturen är en upplevelse i sig! Längs kusterna reser sig karga klippor över havet, och i mitten av ön tronar berget Trodos upp sig, med en högsta punkt på hela 1952 meter över havet. På den västra stranden, ligger Afrodites klippa som sägs vara födelseplatsen för den grekiska kärleksgudinnan Afrodite och här kan lokala historieberättare berätta om all lycka som en simtur runt berget kan medföra.

Smaka på cypriotiska köket

Cyprioterna älskar god mat och det cypriotiska köket är en fantastisk kombination av det bästa från Grekland och Turkiet med inspiration särskilt från öst. En god cypriotisk måltid börjar med Meze, som är en serie av smårätter du delar med dina bordskamrater. Meze kan bestå av läckra lokala ostar, små fiskrätter, tapenade och gott bröd med Tzatziki. Till huvudrätt är både lamm- och fiskrätter populära val. Prova gärna den smakrika rätten Kleftiko, som är ugnsstekt lamm smaksatt med vitlök, citron, oregano och mynta. Avsluta middagen med en efterrätt i form av den söta kakan ekmek kadayif som består av filodeg tillsammans med nötter och honung. Till middag kan du dricka ett glas av Cyperns många lokala viner.

Res till Cypern med Sunweb

Sunweb erbjuder billiga resor till den livliga turistorten Ayia Napa, lugna Protaras Fig Tree Bay och Cyperns nästa största stad Limassol på Cyperns vackra sydkust. Här kan du välja bland ett bra urval av utmärkta hotell och mysiga lägenheter. Vi erbjuder ingen guidservice på Cypern.