Reseförsäkring

Om du sedan tidigare har en försäkring kan det vara bra att undersöka vad som ingår i denna, i många fall är det mindre än vad man tror. Vi rekommenderar därför alltid att du tecknar en reseförsäkring när du ska ut på en resa. På Sunweb samarbetar vi med Europeiska ERV, vilket garanterar dig hjälp när du behöver det. Du kan beställa en reseförsäkring i bokningssteg 2 eller fram till en vecka innan avresa via telefon med en säljare. Var medveten om att reseförsäkringen endast är giltig om den anges på fakturan och är betald innan du reser.

Din reseförsäkring är ett ekonomisk skydd om du på något sätt skulle råka illa ut under din resa. Detta innebär att du t.ex. har rätt till bättre vård än du annars skulle få med EU-kortet eftersom detta endast gäller offentliga sjukhus som ofta inte håller samma standard som de svenska och om du är i behov av hemtransport på grund av skada eller sjukdom täcks även detta in i försäkringen. I försäkringen ingår även skydd mot borttappat eller skadat bagage.

För att göra en skadeanmälan går du in här. Fyll i ditt bokningsnummer som du kan se på din faktura och förklarar ditt ärende. Har du kostnader att redovisa är det viktigt att du bifogar kvitton. I normalfall får du besked inom två veckor. Du kan läsa reseförsäkringens villkor här.

Till toppen