Av |Publicerad: 04 november, 2022|Läst 3.5 min|

När du väljer att planera din skidsemester med Sunweb får du Sveriges största utbud med över 100+ destinationer. Om du eller ditt sällskap är nybörjare på skidåkning och vill ha en skidsemester med hög standard och mycket snö ska du läsa våra tips på prisvärda skidresor till mindre kända skidorter.

Om du sitter och letar efter den perfekta skidsemestern för hela familjen inser du snart att skidresor inte är lika enkelt som att packa badkläder och hoppa på ett plan söderut. Dessutom Märker du snart att budgeten kan komma utökas när kostnaden för transport, boende, mat, liftkort, skidhyra och eventuell undervisning läggs till. Men så behöver det inte bli.

Auris-en-Oisans, Alpe d’Huez Grand Domaine – Frankrike

Kom bort från folkmassorna. Det är ingen överraskning att mindre skidorter ger dig mer utrymme att plats i pisten. Dessutom är priserna generellt rimligare när du ska äta ute eller köpa mat. Om du till exempel väljer Auris-en-Oisans eller de omgivande byarna hittar du billigare boende med hög standard, till exempel Residence Odalys Les Balcons d’Aurea. Från hotellet ha du högst 100 meter till skidliften, som ger dig direkt tillgång till alla pister i Alpe d’Huez Grand Domaine. Här får du uppleva den genuina alpatmosfären och lite mer trängsel i pisterna.
Tips: liftkort för de mindre områdena är ofta mycket billigare än för de mest kända områdena, vilket är perfekt för nybörjare. Genom Sunweb kan du dock enkelt uppgradera ditt liftkort till ett större skidområde om du vill utmana dig själv.

Skidor i snö på berget

Vaujany, Alpe d’Huez Grand Domaine – Frankrike

Vaujany är en mindre skidort som du inte får missa. Den charmiga lilla byn ligger gömd i en dal på 1250 meters höjd. Här finns ett modernt och effektivt liftsystem som gör skidåkningen smidig och gondolen kan ta dig upp till +3000 meter! Är du en erfaren skidåkare? Upptäck en av världens längsta skidbackar, Sarenne, på 16 kilometer och cirka 1,5 timmars oavbruten skidåkning. Om du inte stannar till på en av de mysiga franska restaurangerna som du passerar på vägen ner. Var ska du bo? Om du reser med familjen rekommenderar vi Chalet Le Crenier de Germaines autentiska och mysiga lägenheter.
Tips: Om du väljer en skidsemester i Alpe d’Huez Grand Domaine erbjuder mer än 80 % av våra boenden ski-in/ski-out – för vem vill släpa på sina skidor om det inte är direkt till baren efter skidåkningen?

Vacker utsikt från liften

Les Carroz d’Araches, Le Grand Massif – Frankrike

Nära populära Les Portes du Soleil ligger Le Grand Massif i söder. Området erbjuder stor variation av åkning på alla nivåer. Barn och ungdomar kan gå loss på Europas tre största funparks. Om du föredrar mysig, lugn atmosfär under skidsemestern, är bergsbyn Les Carroz d’Araches det perfekta valet. Den livliga afterski-tiden har ersatts av mysiga restauranger runt torget. Gamla gårdar har utrustats med moderna anläggningar, till exempel på 4* Résidence PV Premium Les Fermes du Soleil, som också erbjuder ett härligt spa och en isbana!

hotellets isbana

Samoëns, Le Grand Massif – Frankrike

i Le Grand Massif får du uppleva en av landets vackraste skidorter, där du inte behöver kompromissa med skidåkningen. Men om du uppskattar autentiska omgivningar kommer du att älska Samoëns mysiga centrum med sin välbevarade arkitektur. Förutom skidåkning hittar du en mängd aktiviteter, som bland annat parasailing, om också moderna och välutrustad boende där du kan vila dina trötta ben efter en lång dag i backen. Upptäck till exempel vårt helt nya boende Hotel MGM Les Suites d’Alexane, för en lyxig skidsemester i en vacker miljö med ett 1000 m2 stort spa.

Utsikt över byn