Av |Publicerad: 20 november, 2020|Läst 4.6 min|

En sak är säker, vi saknar bergen och kan inte sluta drömma om skidåkning … Vi vet att inget kan ersätta känslan du får av dagens första åk på en molnfri dag med nysnö. I längtan på att säsongen ska börja ser vi hur du kan få lite alpstämning hemma!

Slå på den öppna brasan

En av de bästa sakerna med skidresor är när man kommer tillbaka till en varm och mysig stuga och tänder den öppna spisen. Tyvärr är vi många som inte har den här lyxen hemma, men om du har en modern TV och internetanslutning kan komma ganska nära. En del streamingtjänster erbjuder digitala eldstäder som du kan spela upp på din skärm. Så släck taklampan, sätt på din egen TV-brasa och dröm dig bort till ljudet av det av vedträ som sprakar.

Njut av det bästa från Alpernas kök

Alpernas matlagning är ett inslag som inte kan förbises på skidsemestern. Att stanna till på lunch med panoramautsikt oslagbart. Så varför inte prova en av dina alpfavoriter hemma?

Från Frankrike – Fondue eller Raclette

Ett val som kan splittra familjer. Båda serveras ofta med bröd, potatis och ett urval kött. Fondue är en gryta med diverse olika smälta ostar, där du doppar ditt bröd i med en lång gaffel. Medan raclette är ett ost som grillas och hälls en över potatis.

Oavsett vilket alternativ du väljer är det den perfekta maträtten att dela med vänner och familj, dessutom smakar allt bättre när det är täckt av ost.

Från Österrike – Schnitzel

Ett alternativ för köttälskare är Schnitzel, en tunn panerad köttbit bankas tun och steks gyllenbrun. Schnitzeln ska serveras med pommes. Ett perfekt alternativ för att få ut frustration över att inte vara i Alperna.

Från Frankrike – Tartiflette

Okej, vi behövde en till maträtt från Frankrike. Ska du njut av denna maträtt rekommenderar vi att du inte planerar en ansträngande aktivitet resten av dagen. En maträtt med potatis och ett helt hjul med ost. Detta blandas med bacon brynt lök och vitlök. Häll på grädde och reblochonost. Denna maträtt kan vara mäktig men oslagbar och lätt att laga hemma!

Unna dig en klassisk bergsdryck

En resa till bergen är inte vara komplett utan att smaka på den lokala dryckeskulturen. Men att återskapa dem hemma är nästan lite för lätt!

Glühwein

Eller glögg som vi kallar det. Om du vill värma dig en kylig vinterkväll kan du göra din egen Glühwein. Det är inte svårt. Värm upp rött vin med en kanelstång, stjärnanis, apelsin och en skvätt brunt socker. Låt stå på spisen i cirka 8 minuter och servera sedan i en liten mugg.

Aperol Spritz

Om du söker något som piggar upp med lite färg ska du prova Aperol. En orange drink med en blandning av Aperol, prosecco och läsk. Mmm väldigt läcker och snabb att blanda!

Varm choklad

Okej, du kan göra den ”irländsk” med en skvätt Baileys, men inget slår en kopp varm choklad toppad med vispgrädde och mini marshmallows. värm mjölk i en kastrull och bryt ner chokladen. Välj den choklad du gillar bäst. Använd inte kakaopulver, kom igen. Du förtjänar bättre än så!

Tips! Tillsätt lite vaniljextrakt i mjölken medan du värmer upp den för extra söt smak.

Välj en film med skidtema

Varför inte koppla av framför en film med skidtema med din sprakande eldstad och en mugg varm choklad?

Om du letar efter en romantisk komedi rekommenderar vi … Chalet Girl Den här filmen utspelar sig i de vackra österrikiska alperna och har alla ingredienser som en ”romcom” bör ha: humor, romantik, dramatisk twist och ett lyckligt slut. Om du letar efter en film inspirerad av en riktig händelse rekommenderar vi … Eddie the eagle Fylld med sorg, beslutsamhet och lite skratt … en amatör övervinner alla utmaningar för att bli den första deltagaren som representerar Storbritannien i OS-grenen skidhopp. Om du känner för skräck rekommenderar vi … Frozen Och nej inte Disney filmen … den här är filmen handlar om mångas mardröm. Tre snowboardåkare fastnar i en skidlift och när mörkret faller måste de hitta ett sätt att ta sig loss eller riskera att frysa ihjäl. Vi längtar tills vi kan välkomna dig till bergen igen. Men till dess, koppla av och njut av bergsatmosfär från ditt eget hem.

Hi! Ik ben Eveline, één van de wereldreizigers van Sunweb. Door mijn passie voor schrijven met reizen te combineren, schrijf ik inspirerende blogs. Ik deel hier graag de leukste reistips voor vakanties door heel Europa zodat jij, net als ik, onvergetelijke herinneringen kunt creëren! Lees je mee?